Ministerul Transporturilor a cerut verificarea licitatiilor pentru acordurile cadru de intretinere a drumurilor

 

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a dispus Corpului de Control al ministerului sa verifice modul in care s-au derulat, in anul 2008, licitatiile pentru acordurile cadru privind activitatea de intretinere multianuala a drumurilor nationale si autostrazilor. Incepand cu anul 2008, CNADNR SA a incheiat acorduri cadru privind activitatea de intretinere multianuala a drumurilor nationale si autostrazilor. Potrivit CNADNR, valoarea totala a acordurilor cadru incheiate pentru activitatea de intretinere multianuala 2008-2011, deci pe o perioada de 4 ani, a fost de 4,7 miliarde de lei.

Dispozitia ministrului Alexandru Nazare vine in urma unei solicitari facuta in acest sens de Daniela Draghia, Directorul General al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). CNADNR a cerut, zilele trecute, si Curtii de Conturi a Romaniei verificarea derularii tuturor contractelor subsecvente de intretinere vara-iarna incheiate de catre Companie.

Valoarea totala a acordurilor cadru a fost de 4,7 miliarde de lei, din care:

  • Pentru intretinerea curenta pe timp de iarna- 1,4 miliarde lei;
  • Pentru intretinerea curenta pe timp de vara- 1,7 miliarde lei;
  • Pentru lucrari de intretinere periodica (tratamente bituminoase, slam, covoare)- 1,5 miliarde lei.

Realizarile efective de la data incheierii acordurilor-cadru pana la data de 30.11.2011 au fost de 1 miliard lei, din care:

  • Pentru intretinerea curenta pe timp de iarna 506 milioane lei
  • Pentru intretinerea curenta pe timp de vara 387,7 milioane lei
  • Pentru lucrari de intretinere periodica 116,7 milioane lei.

Pentru iarna 2011-2012 au fost incheiate contracte subsecvente aferente acordurilor-cadru de 401,7 milioane lei (inclusiv TVA), din care pana la 31.12.2011 au fost realizari de 83,2 milioane lei.

Deoarece cantitatile de lucrari nu au fost executate pana in trimestrul IV 2011, acordurile cadru au ramas valabile. Astfel, operatiunile de deszapezire efectuate in ianuarie 2012 fac obiectul Acordurilor cadru incheiate din anul 2008 si contractelor subsecvente.

Claudia Pirvoiu, Hotnews.ro

 

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie