Sorin Blejnar are probleme cu motorina

 

La sediul DIICOT Brasov procurorii ii fac cunoscute lui Sorin Blejnar acuzatiile din acest dosar,precizeaza Mediafax.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Brasov ii acuza pe Sorin Blejnar si Codrut Marta de sprijunirea unui grup infractional organizat si complicitate la evaziune fiscala.

Gruparea sustinuta de Sorin Blejnar si Codrut Marta achizitiona motorina fara plata accizelor,declarand ca motorina va fi livrata in piata intracomunitara,respectiv Polonia.De fapt motorina a fost revanduta la pompa sau utiliztorilor finali.

Cantitatea de motorina astfel tranzactionata este de 5.000 tone,prejudiciul realizat fiind de 10,5 milioane de lei pentru TVA si peste 10,8 milioane de lei pentru accize,adica un total de 21,3 milioane lei.

Sorin Blejnar este cercetat de DNA intr-un alt dosar de evaziune,tot cu motorina, dar cu alte persoane,cantitati mult mai mari si un prejudiciu mai mic,chiar daca perioada cercetata e mai mare.Doar ca in acest caz motorina era procesata si transformata in pacura.Portita legala in schimb este aceeasi: fentarea TVA-ului si a accizelor.

Acum nu stiu ce sa mai cred despre implicarea fostului sef al ANAF in evaziunea fiscala cu zahar,unde titular de dosar este sentorul PSD Cezar Magureanu.Stiu ca daca pui zahar in rezervorul de benzina nu mai merge masina.
Cum si motorina este carburant ,daca efectul zaharului este acelasi, tind sa cred ca amestecul de motorina pentru pacura(sau pentru export) cu zahar importat-exportat este cauza „opririi” in drum a masinii afacerilor lui Sorin Blejnar & Company.

Sunt asa de mari cantitatile de motorina si zahar incat nu indraznesc sa calculez daca zaharul s-a dizolvat in motorina sau motorina s-a „cristalizat”.
Realitatea este ca au disparut din scripte si motorina si zaharul, pentru a-i ajuta sa deturneze odata 15 milioane de euro plus inca 21,8 milioane de lei,aproximativ 5 milioane euro, plus inca 120 miliane de euro.
Total 140 milioane de euro care s-au „evaporat”.
Caldura mare, Mon cher!

Madalina Stancu,Medierenet

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie