Judecatorii CCR Augustin Zegrean si Aspazia Cojocaru acuzati ca se afla in conflict de interese

 

Augustin Zegrean

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian acuza, într-o postare pe blogul personal, trei judecatori ai Curtii Constitutionale ca s-ar afla în conflict de interese si, prin urmare, n-ar fi avut dreptul sa se pronunte asupra validitatii referendumului.

Primul judecator CCR vizat de liberal este însusi presedintele Curtii, Augustian Zegrean, despre care spune ca primeste pensie de handicap. „Asadar, avem un judecator care primeste pensie de handicap si totusi ocupa una dintre cele mai înalte demnitati ale statului, cea de presedinte al CCR. Este adevarat, domnule judecator, ca primiti aceasta pensie?”, scrie Vosganian pe blog.

Acesta continua atacul lansat împotriva lui Zegrean, spunând ca fratele acestuia „a devenit, în anul 2010, conducatorul unei companii private care a primit monopol din partea statului un întins domeniu de reglementare. Respectiva companie s-a înfiin?at prin lege, amendamentul în baza careia a fost înfiintata a fost depus de un deputat PDL (pe numele sau Cristian Boureanu)”.

Nici Aspazia Cojocaru nu scapa de tirul acuzatiilor fine lansate de Vosganian, acesta considerând ca aceasta are o biografie „demna de misterele Parisului”. „Suspiciuni legate de condamnari pentru contrafacere de diplome, altele legate de colaborarea cu fosta Securitate ori de înlesniri procedurale si financiare pentru membri ai familiei sale. Nu ne spuneti si noua, doamna judecator, de ce ati ascuns toate aceste lucruri pâna acum? Si cât de mult au contat ele în schimbarea atitudinii dv. legate de referendum? Si poate, astfel, întelegem si noi de ce sunteti, în istoria lumii, primul judecator de Curte Constitutionala care se teme de pu?carie atunci când decide într-un fel sau în altul…”, aminteste liberalul pe blog.

Razvan Carcu, Adevarul

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie