Dan Diaconescu trebuie sa faca dovada ca are bani de provenienta legala pentru privatizarea Oltchim

 

Presedintele Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare de la Camera Deputatilor, Mihai Tudose, a declarat vineri ca oferta lui Dan Diaconescu nu este batuta în cuie, ca ea va fi evaluata în continuare, iar Diaconescu trebuie sa faca dovada ca are banii necesari privatizarii Oltchim, bani cu provenienta legala.

„Pâna la urma oferta lui Dan Diaconescu e cea mai buna. Ramâne de evaluat, ca am înteles ca nu este nimic batut în cuie, mai sunt de vazut alte lucruri în legatura cu creantele. Sa vedem, sa faca dovada platii, sa vedem daca are bani pentru investitii. Pâna la urma nu pretul a fost important ci salvarea combinatului. Nu stiu daca are banii necesari, trebuie sa faca dovada ca îi are si ca ei au provenienta legala„, a spus Tudose pentru Agerpres.

El a adaugat ca deocamdata nu cunoaste oferta integrala a lui Dan Diaconescu si ca statul nu a avut de gând sa vânda Oltchim „din disperare”, ci a fost un mijloc de a resuscita combinatul.

Presedintele Comisiei pentru politica economica a precizat ca Oltchim, dupa ce va fi privatizat, va avea un potential mai mare de dezvoltare decât ca societate de stat.

Cauza pentru care s-a ajuns la aceasta situatie la Oltchim este ca de câte ori statul voia sa ia un credit pentru combinat, cei de la PCC strigau ca e ajutor de stat, nepermis de UE”, a mai precizat Tudose.

Dan Diaconescu a fost declarat adjudecatar al licitatiei cu oferta în plic pentru achizitionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea, a anuntat, vineri, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii în Industrie, Remus Vulpescu.

Acesta a precizat, totodata, ca la aceasta licitatie creantele Electrica si AVAS nu au fost vândute.

Oferta depusa de Dan Diaconescu a înregistrat punctajul maxim, 100 de puncte, oferta fiind în valoare de 203.149.054, 08 lei.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie