Deseuri periculoase depozitate in siguranta de catre Dachser

 

„Suntem fericiti si mândri sa deschidem astazi acest nou depozit în Ploiesti”, declara Traian Dumitrescu, Director General Dachser România. „Aceasta locatie ultra-moderna îndeplineste toate standardele nationale si internationale si este autorizata atât de Ministerul Mediului, cât si de IGSU (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta), iar parcul auto utilizat este supus unui sistem riguros de selectare si verificare.”

Tehnologie de vârf
Marfuri periculoase din clasele VCI 2, 3, 4.1, 6.1, 8, 10-13 pot fi depozitate în conditii de siguranta în Ploiesti. Depozitul este împartit în sase zone de protectie împotriva incendiilor, separate de ziduri si usi de protectie rezistente la foc. Aspersoare cu sistem mixt de spuma sunt instalate la fiecare nivel de stocare. Depozitul pentru marfuri periculoase este, de asemenea, echipat cu sisteme de alarma pentru incendiu si senzori pentru substante combustibile si toxice volatile. Podeaua depozitului este rezistenta la apa si este tratata împotriva scurgerilor de petrol si produse chimice.

Dachser stocheaza de doua ori mai multa apa de stingere a incendiilor in Ploiesti fata de prevederile legale. Rezervoarele si tevile care duc la depozit sunt încalzite atunci când temperaturile scad sub zero. Doua bazine de retentie din beton cu o capacitate de 2.000 de metri cubi, amplasate sub constructie, asigura etanseitatea si nu permit scurgerea accidentala si infiltrarea in sol a nici unei singure picaturi de apa reziduala contaminata, ori a altor lichide scapate ca urmare a unor accidente sau pagube. Rafturile pot rezista la cutremure cu o magnitudine de pâna la 8 grade pe scara Richter. Stabilitatea este garantata de sistemele suplimentare speciale de metal si de cantitatea dubla de otel utlilizata fata de rafturile standard. Constructia si proiectarea acestor rafturi sunt unicat in Europa.

„Facilitatea din Ploiesti este un proiect emblematic în extinderea retelei noastre de logistica la nivel european”, declara Michael Schilling, Managing Director Dachser European Network Management & Logistics Systems. „Prin acest angajament, Dachser stabileste standarde pentru întreaga regiune.”

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie