Dacia: tapiterie de piele, sistem de navigatie, tempomat si senzori de parcare

 

Pâna ca Dacia sa lanseze noul Lodgy în primavara acestui an, modelele constructorului autohton s-au remarcat la nivel european cu dotarile spartane si reducerea „la sânge” a costurilor.

Asa s-a ajuns ca modelele Dacia sa aiba comenzi pentru geamuri pe bord si între scaune (pentru pasagerii din spate), claxon montat pe maneta de semnalizare. Cu toate acestea, în ultimii ani forumurile fanilor Dacia s-au umplut de clienti care doreau sa-si îmbunatateasca masina. Asa au aparut modelele Dacia cu „tuning”. De la jante si anvelope schimbate, la faruri cu xenon, sisteme de navigatie si chiar tempomat.

Odata cu lansarea lui Lodgy Dacia a renuntat în a realiza acelasi interior pentru toate modelele. De la Logan 2004 pâna la Duster în 2010 plansa de bord a modelelor Dacia era neschimbata. Acum, odata cu Logan 2012 Dacia devine un automobil modern în toata puterea cuvântului. Masina poate fi echipata, cu sistem de navigatie, are port USB pentru mp3-uri indiferent de sistemul audio ales si chiar tempomat – sistem care mentine contanta viteza pe autostrada, fara ca soferul sa fie nevoit sa tina apasata pedala de acceleratie

Printre „detaliile” noii generatii se regasesc si surprize: modelele Dacia dispun în sfârsit de termometru pentru temperatura exterioara. Pentru majoritatea clientilor de masini „obisnuite” termometrul nu înseamna mare lucru deoarece se presupune ca orice masina moderna dispune de unul. Acum dupa ce multi dintre clientii Dacia si-au montat unul aftermarket, constructorul a dispus ca noile generatii ale Logan si Sandero sa dispuna de unul din fabrica. În aceeasi categorie se poate încadra si amortizorul pentru capota fata, nemaifiind necesara „montarea” manuala a tijei dar si pornirea automata a stergatoarelor atunci când parbrizul este stropit cu lichid de spalare. Toate acestea par obisnuite în cazul masinilor moderne, însa pe modelele Dacia abia acum se regasesc.

Mai mult, asa cum Duster a lansat ca echipare tapiteria din piele, si noile Sandero si Logan o vor avea ca optiune, contra sumei de aproape 2.700 de lei. Sistemul de navigatie costa 1.362 de lei, la care se adauga si Harta Europei contra sumei de 454 lei. Tempomatul este disponibil numai în pachet cu senzori de parcare si volan îmbracat în piele (1.816 lei), si în plus, cu 454 lei se poate achizitiona o cotiera pentru locurile din fata – pâna acum aceasta erau disponibile doar ca accesoriu aftermarket.

Bogdan Alecu, Zf.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie