Scoala de Vara de la Brasov, un succes al medierii si al mediatorilor

 

Unirea mintilor si a fortelor pentru scopuri bune, a dat si de aceasta data rezultate excelente. Cooptarea in organizarea evenimentului, traditie a Colegiului Mediatorilor, a Asociatiei Mediatorilor Autorizati Brasov a fost foarte inspirata.
Seriozitatea celor doua asociatii profesionale, colaborarile membrilor asociatiilor cu persoane din diverse domenii  au creat posibilitatea de a avea invitati de marca, din alte profesii, care stiu, vad, inteleg si suntin medierea.
Colegiul MediatorilorAlegerea Brasovului a insemnat un efort aproximativ egal din partea celor care au venit din toata tara. Iar efortul depus le-a fost rasplatit pe deplin.Locatia evenimentului, Aro Palace, a permis desfasurarea in cele mai bune conditii a unui eveniment de inalta clasa si tinuta profesionala, in situatia unui numar mare de mediatori participanti.A fost nevoie de solutii de moment si s-au gasit. Se vede ca au mediatori in staff.
Cei 164 de  participanti, mediatori autorizati, au fost atat membrii ai celor doua asociatii, cat si nemembrii, Scoala de Vara neconditionand participarea de calitatea de membru. Deci un eveniment deschis pentru toti mediatorii.
Atelierele de lucru, ca si interventiile invitatiilor, au fost interactive. S-au discutat aspecte practice ale medierii, s-au impartasit experiente, s-au exprimat idei, pareri, opinii, s-au pus intrebari si s-au primit-sau nu- raspunsuri.
Cuvantul de deschidere din partea AMA Brasov a fost tinut de Gabriel Antohe, presedintele organizatiei.
Anca Ciuca, presedinte al Colegiului Mediatorilor, a prezentat realizarile de pina acum a proiectului Scoala de Vara, cat si obiectivele pe care le are Colegiul Mediatorilor in perioada urmatoare.
Adrian Badila, initiatorul proiectului Scoala de Vara, a fost seful de lucrari pe atelierele de lucru ale mediatorilor.
Interventiile lui Cristi Danilet, membru CSM, au fost pragmatice, pertinente, insisitand pe punctele sensibile, dovedind, inca odata, ca este un bun cunoscator al medierii si al problemelor ei.
Alina Popescu, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, a adus in fata mediatorilor problemele cu care se confrunta parchetul si cum ar putea mediarea sa fie solutia pentru rezolvarea lor.
Carmen Degan Pop, presedinte al Judecatoriei Brasov, a subliniat ca judecatorii sunt aliati ai mediatorilor.
Gratiela Milu, judecator in cadrul Judecatoriei Brasov, este un prieten de nadejde al medierii, care cauta solutii pentru modul de aplicare a noilor modificari in legea medierii.
Ciprian Frandes, consilier parlamentar in cadrul cabinetului vicepresedintelui Camerei Deputatilor, Alina Gorghiu, a facut precizarea ca pina la intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila este timp pentru a face schimbari si clarificari.
Laurentiu Belusica, conferentiar universitar la UMF Bucuresti, ne-a prezentat unde vede locul medierii in conflictele generate de malpraxis.
Ciprian Visan, presedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri „Pro Invest” a spus ca mediul de afaceri apreciaza beneficiile pe care medierea le confera.

Daniela Bartos, fost ministru al Sanatatii, a evidentiat multitudinea de conflicte existente in mediul sanitar, indentificand si nisa pentru mediere.
Cristian Erbasu, presedinte al asociatiei Patronatul Societatilor din Constructii, a vorbit despre situatia societatii romanesti, atat din punctul de vedere al omului de afaceri, cat si din punctul de vedere al cetateanului, extrem de incarcat negativ, intr-o societate conflictuala.
Katalin Barbara Kibedi, mediator,  fost Secretar de Stat in Ministerul Justitiei, fost vicepresedinte al Consiliului de Mediere, a prezentat etapele prin care a trecut legea medierii si ce ar fi bine de facut in continuare.
Arin Avramescu, mediator, membru fondator al Colegiului Mediatorilor,  a subliniat faptul ca profesia de mediator este una liberala si care ar fi riscurile daca incercam sa ne cramponam de relatia cu instantele.
Maricica Georgescu, mediator, autor al lucrarii „Mediatorul, conciliator în spete bancare„, ne-a prezentat cartea si motivele aparitiei ei.
Danciu Viorel, mediator, a facut o prezentare plina de savoare pe tema „Asteptarile si provocarile mediatorului”.
Smaranda Dusa Gruia,mediator, a conturat numeroasele aspecte ale insolventei in care poate interveni medierea, precum si aspectul psihologic al medierii.
Artemisa Decis, mediator, a vorbit despre extinderea proiectului „Cafeneaua Mediatorilor”.
Silviu Erusencu, mediator, a prezentat programul „Medierea disputelor in comunitate”.
Vreau sa mentionez si interventiile colegelor Ana Balan, Fanuta Lisman, Marieta Ungureanu.
Gazdele sunt cele care au luat cuvantul la inchiderea lucrarilor scolii de vara.
Gabi Antohe a multumit echipei sale, care i-a tinut spatele cu organizarea, el culegand direct roadele, prin aprecierile si multumirile exprimate de cei prezenti.
Anca Ciuca si-a exprimat multumirea privind modul in care au colaborat cele doua asociatii si a mentionat disponibilitatea Colegiului Mediatorilor de a colabora si cu alte asociatii pentru urmatoarele editii ale Scolii de Vara. Concluziile celor trei zile de munca se vor regasi intr-un document care va fi trimis participantilor.
Ce mi-a placut la acest eveniment:

 • implicarea celor prezenti in activitatile desfasurate
 • disponibilitatea de a fi prezenti de-a lungul intregii zile la lucrarile scolii
 • interesul manifestat
 • comunicarea deschisa
 • interactivitatea
 • subiectele interesante dezbatute
 • atitudinea respectuoasa a invitatiilor si dispozitia de a raspunde la intrebari
 • diversitatea profesiilor invitatiilor
 • atentia acordata medierii de toti cei care au fost acolo
 • socializarea
 • buna organizare

Ce nu mi-a placut la acest eveniment:

 • a tinut prea putin; nu a fost timp sa fie prezentate personal toate materialele din agenda
 • promovarea insuficienta a evenimentului in mass-media

Avand in vedere ca a fost evenimentul din mediere cu cea mai numeroasa participare, apreciat ata de participanti cat si de invitati ma intreb:

De ce a lipsit Presedintele Consiliului de Mediere, de la o intilnire cu atatia mediatori? Ca doar a fost invitat.

Anca Stancu, mediator

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

1 comentariu

 1. Nicu Ban spune:

  In completare , adaug un link la o imagine luata in timpul desfasurarii acestui eveniment.
  http://bit.ly/Pjrqyz

 2. […] Scoala de Vara de la Brasov, un succes al medierii si al mediatorilor – MediereNet.ro. Share this:FacebookLinkedInTwitterEmailPrint Categories: despre mediere | Tags: colegiul, mediatorilor, mediere, scoala, vara Lansare de carte “Medierea, o perspectiva psihologica asupra solutionarii conflictelor” /* */ Cancel Reply […]

Adaugă părerea ta


 

Distribuie