Cristian Romeo Erbasu, Presedinte Patronatul Societatilor din Constructii: Romania este o tara dificila pentru profesia de mediator

 

Cristian Erbasu considera ca medierea este un subiect interesant pentru constructii, domeniu cu multi salariati si o valoare mare a salariilor. Romania este o tara dificila pentru profesia de mediator pentru ca presupune schimbarea mentalitatilor, dar momentul este bun.
In afaceri se poate vorbi de cea de a doua generatie de oameni de afaceri, intre care relatiile nu mai sunt atat de personale. Greutatile alinierii la economia de piata au starnit ambitii intre oameni care erau putin dispusi la mediere, si aici se refera la prima generatie de oameni de afaceri. In cea de a doua generatie dispar ambitiile si competitia, situatiile fiind privite pragmatic. Datorita crizei oamenii de afaceri sunt dispusi sa primeasca repede, mai putin decat mai tarziu, mai mult.
„Cel mai mare beneficiar in constructii este statul iar statul nu permite medierea. Se presupune ca trebuie mers pana la ultima instanta pentru recuperarea banilor” este de parere Cristian Erbasu.
Cristian Erbasu considera ca trebuie introdus fenomenul medierii, care poate aduce economii financiare de energie si oportunitati de relationare generatoare de profit, prin orice mijloace, folosind orice parghie.
In incheierea interventiei sale de la Scoala de Vara 2012, Cristian Erbasu a insistat pe importanta aspectului psihologic al medierii.

Anca Stancu, MediereNet

 

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie