MECTS lanseaza platforma informatica in 2013

 

Toate informatiile legate de admiterea in invatamantul liceal de stat, bacalaureat, certificare a calificarii profesionale, miscarea personalului didactic, titularizarea, definitivatul si programul “Bani de liceu” se vor stoca intr-o platforma informatica in 2013 anunta MECTS (Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului).

„Din 2013, lansam o baza informatica in care vor fi toate datele din sistem pentru organizarea si desfasurarea programelor Admiterea in invatamantul liceal de stat, Bacalaureat, Certificare a calificarii profesionale, miscarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar, Titularizarea, Definitivatul, Euro 200 si Bani de liceu din sistemul educaţional, Bursa profesionala. Vom introduce date anterioare care vizeaza aceste programe, pe care le vom compara cu cele din 2013.

Acum, nu avem platforma, exista doar un site cu link-uri. Nu exista posibilitatea incarcarii de materiale care sa ramana intr-o baza de date. De exemplu, pe noua platforma vor fi trecute toate datele despre bacalaureat, adica metodologia de organizare, copiii inscrisi, notele obtinute, subiecte, bareme. Dar vor fi date despre orice examen, despre burse, inclusiv date despre bursa profesionala”, a declarat, Stelian Fedorca, secretarul de stat la Ministerul Educatiei si Cercetarii (MECTS).

Eliminarea birocratiei din scoala va fi inca un avantaj al acestui soft, deoarece dupa cum spune Fedorca, de aici se va putea descarca orice tip de formular necesar.

Beneficiarii directi ai proiectului vor fi cele 41 de inspectorate scolare judetene, un inspectorat al Capitalei, sase inspectorate scolare ale sectoarelor si 9.365 de institutii de invatamant.

Annual la admiterea in invatamantul liceal, participa 175.000 de elevi, la bacalaureat – 200.000 de elevi, miscarea personalului didactic vizeaza 75.000 de candidati la posturile de profesori, ajutorul financiar pentru stimularea achizitionarii de calculatoare (200 de euro) are 25.000 de beneficiari, elevi si studenti, iar programul „Bani de liceu” – 125.000 de elevi, scrie Mediafax.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie