Din 2013 se da liber la achizitii de autoturisme institutiilor publice

 

Interdictia aplicata in ultimii ani, referitoare la achizitia de autoturisme a institutiilor si autoritatilor publice va fi eliminata incepand de anul viitor. Regula este insa ca masinile achizitionate sa nu aiba un motor mai mare de 1,6 litri si sa nu coste mai mult de 18.000 euro cu TVA inclus.

Exceptia de la regula o vor putea aplica institutiile din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, care vor putea achizitiona autoturisme cu o capacitate cilindrica mai mare de 1.600 centimetri cubi si cu un pret care poate depasi contravaloarea in lei a 18.000 euro inclusiv TVA, in cazuri temeinic justificate si cu aprobarea ordonatorului principal de credite.

Referitor la bugetul alocat, acesta cu siguranta nu va creste, dupa cum a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Liviu Voinea, institutia fiind obligata sa isi ajusteze propriul buget pentru a cumpara masini, prin taierea altor cheltuieli.

El a mai afirmat ca interdictii precum cea aplicata in ultimii patru ani la achizitionarea de masini in sectorul public nu pot fi mentinute la nesfarsit, ci trebuie inlocuite la un moment dat cu masuri rationale, care sa limiteze totusi cheltuielile.

In 2009, autoritatilor si instituţiilor publice li s-a interzis sa achizitioneze, sa cumpere sau sa preia in leasing autoturisme si mobilier, exceptate fiind doar structurile nou-infiintate si numai in primul an de functionare, achizitiile pentru realizarea proiectelor finantate din imprumuturi, fonduri externe nerambursabile, donatii si sponsorizari si autoturismele cumparate in cadrul Programului „Rabla”. Interdictia a fost prelungita succesiv in ultimii ani, pana la 31 decembrie 2012 inclusiv, precizeaza Mediafax.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie