Basescu vrea indexarea pensiilor si stabilitate fiscala pentru anul 2013. A intrat presedintele in campanie electorala?

 

E campanie electorala.Stim cu totii, din declaratiile politicienilor care s-au transformat din “nu avem de unde” in  “vom reduce taxe , sau vom mari venituri”.

In peisajul asta sumbru, a iesit la rampa si domnul presedinte care se declara apolitic in campania asta, si care, spune ca poate vedea mult mai obiectiv lucrurile daca nu este implicat.

Astfel ca vineri, domnul presedinte Traian Basescu a declarat ca pentru anul 2013, vrea indexarea pensiilor care nu au mai fost indexate de trei ani.

„Eu cred ca marea prioritate pentru la anul este sa mentinem stabilitatea fiscala si sa facem pasul urmator in aplicarea Legii pensiilor, adica indexarea, pentru ca e scrisa in mult-hulita lege, plecand de la Legea pensiilor, plecand de la realitatea ca de trei ani pensiile nu au mai fost indexate, cred ca ar trebui analizata posibilitatea indexarii pensiilor, inainte de a vorbi de toate procesele de reduceri si nu stiu ce, de fiscalitate”, a spus Basescu, citat de Mediafax.ro.

Stim cat de limbut este domnul presedinte, asa ca dupa marea promisiune cu indexarea pensiilor si stabilitatea fiscala, nu s-a putut abtine sa nu remarce faptul ca “partidele se intrec in a vinde gogosi pe televiziuni” fara sa aiba un buget realist:“Privesc la partide si toate vin, care cu reduceri de TVA, care cu reduceri de cote unice, care cu toate ofertele pamantului. Niciunul nu asaza un buget realist, sa vedem ca exista baza corecta de realizare a acestor reduceri de care vorbeste toată lumea”.

Oare de ce domnul presedinte nu a anuntat indexarea pensiilor pentru 2013 inainte sau dupa campania electorala? Sau macar sa prezinte bugetul realist, care sa-I permita luxul de a indexa pensile. Pentru ca declaratia asta, cam are iz de “gogosi”.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie