PwC: Internet Banking-ul prea putin folosit de romani

 

Numai 4% dintre români folosesc servicii de internet banking, comparativ cu 33% cât este media de utilizare în Uniunea Europeana, a declarat, miercuri, Andrei Cretu, manager PricewaterhouseCoopers (PwC), într-o conferinta de specialitate.

Penetrarea internetului în România are, cu 47%, o dinamica foarte buna, peste Bulgaria sau Turcia, conform unui studiu realizat de PwC si prezentat la o dezbatere pe subiecte legate de eficientizarea proceselor de tranzactionare si operare – „Bancile în noua economie”.

,,România are o dinamica buna din punct de vedere al platilor cu cardul, în contextul în care doar 50% din populatie este bancarizata si, statistic, se înregistreaza doar sase plati cu cardul pe cap de locuitor’, a spus Andrei Cretu.

Cu toate acestea, studiul PwC arata ca în România doar 13% din populatia bancarizata foloseste POS-ul, iar 87% ATM-ul. În Europa Centrala si de Est, 58% folosesc POS-ul, iar în Europa de Vest – 64%.
‘De ani de zile încercam sa mutam utilizatorii de la ATM la POS. Am adus foarte multa tehnologie în aceasta piata. Dar educatia este un proces care nu poate fi scurtat, poti aduce tehnolgoie într-o piata, dar nu o poti forta. Consumatorul pe are ni-l dorim noi este unul care un cont curent, un card de debit, unul de credit, poate si un credit de consum, si o solutie de internet banking’, a mentionat Cosmin Vladimirescu, country manager pentru România si Moldova la MasterCard Europe.

Conform studiilor PwC, comertul electronic poate ajunge, pâna în 2015, la un miliard de euro.
,,Utilizatorii încep sa adopte tehnologiile mai rapid decât o poate face o corporatie în structura proprie. Clientul decide si trebuie sa îi oferim o multitudine de canale. Raspunsul nostru este Oberto, o solutie de comunicare multiprotocol. Aceasta solutie creata de noi, lansata în premiera aici, se adreseaza companiilor din sectorul financiar, iar implementarea ei presupune costuri lunare mici si beneficii mari’, a spus Dan Boabes, CEO SimPlus.

Dezbaterea organizata miercuri de Wall-Street.ro a vizat gasirea unor solutii pentru eficientizarea proceselor de tranzactionare si operare, prezentarea unor solutii prezente în piata pentru îmbunatatirea modelelor de business în banking. Reprezentantii companiilor de profil au facut o radiografie despre cum arata viitorul Internet Banking-ului sau cum se vor dezvolta modalitatile de plata electronica.

agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie