Scoli inchise din pricina zapezii

 

Activitatea instructiv-educativa a fost suspendata sau afectata de caderile de zapada în 1.486 unitati de învatamânt din 12 judete, numarul de elevi si prescolari afectati fiind de peste 200.000, informeaza, luni, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Potrivit datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene, centralizate de MECTS pâna la ora 12.30, în 12 judete activitatea unitatilor de învatamânt este afectata de conditiile meteorologice improprii, iar în 30 de judete aceasta se desfasoara în mod normal.

MECTS precizeaza ca în judetele Timis si Suceava cursurile au fost suspendate integral în toate cele 1.425 de scoli, iar trei judete au raportat suspendarea activitatii scolare în mai mult de zece unitati de învatamânt: Dâmbovita – 20, Galati si Prahova, ambele câte 14.

În judetele Iasi, Buzau, Vâlcea, Arad, Caras-Severin, Harghita si Arges se înregistreaza între unu si cinci scoli în care nu se sustin cursuri.

„La nivelul celor 12 judete mentionate, activitatea instructiv-educativa a fost suspendata sau afectata de caderile de zapada în 1.486 unitati de învatamânt, numarul de elevi si prescolari afectati fiind de peste 200.000”, se arata în comunicatul remis agentiei Mediafax.

MECTS precizeaza ca acolo unde apar cazuri deosebite, inspectoratele scolare judetene pot lua decizia de a suspenda activitatea unitatilor de învatamânt si, potrivit reglementarilor din domeniul învatamântului, cursurile neefectuate vor fi recuperate dupa un grafic aprobat de inspectoratele scolare judetene.

Aurelia Alexa, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie