Casa de Insolventa Transilvania a fost numita de judecatori drept administrator judiciar al Romstrade

 

Compania de constructii Romstrade a fost declarata insolventa la o saptamâna de la arestarea proprietarului sau, Nelu Iordache. Decizia judecatorilor Tribunalului Giurgiu a venit ieri, la cererea constructorului iesean Agrointrustrial Construct.

Casa de Insolventa Transilvania a fost confirmata ca administrator judiciar al Romstrade

Firma ieseana a solicitat insolventa Romstrade înca din luna ianuarie, însa cauza a fost amânata pâna ieri, când judecatorii au constatat incapacitatea de plata a companiei. La acelasi dosar au mai fost conexate si cererile de insolventa ale companiilor din domeniul constructiilor Cris-Mona Alimpex din Hunedoara, Roger Construct din Vâlcea si a comerciantului de produse alimentare Ginort Bucuresti.

Constructorul a fost asaltat în acest an de solicitari de deschidere a procedurii de insolventa venite din partea unor furnizori care au de recuperat datorii pentru lucrari executate în ultimii doi ani.

Datoriile totale ale Romstrade se ridicau anul trecut la nivelul de 215 mil. euro, conform datelor publicate de Ministerul Finantelor Publice. Constructorul a raportat o cifra de afaceri de 127 mil. euro si un profit net de 2,5 mil. euro aferent anului trecut.

Romstrade si-a adjudecat anul trecut cele mai multe proiecte de infrastructura rutiera în zona de sud, Oltenia si Muntenia. Acestea au o valoare de cel putin 250 de milioane de euro. Printre firmele care au mai cerut insolventa Romstrade la începutul acestui an se numara producatorul de blocuri ceramice si prefabricate din beton Macofil din Târgu Jiu sau constructorul de drumuri si autostrazi Felicon Impex din Filiasi.

Dupa arestarea lui Iordache, Romstrade a pierdut patru contracte importante cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR). Este vorba de contractul pentru constructia variantei de ocolire a municipiului Caracal, a celui privind modernizarea DN5 Bucuresti-Adunatii Copaceni, între km 7,5 si 19,2 si întretinerea pe timp de iarna a unor sectoare de drum, mai exact lotul 6 SDN Ploiesti si lotul 9 de pe Autostrada Bucuresti-Constanta, sectorul Bucuresti-Lehliu.

Tot ieri, la cererea DHL International România, firma de taxi aerian a lui Nelu Iordache, Romstrade Logistic Express, a intrat în insolventa la decizia acelorasi judecatori. Compania figura la finalul anului trecut cu datorii de 13,8 mil. euro în baza de date a Ministerului Finantelor Publice. În acelasi an, firma de taxi aerian a raportat o pierdere neta de 4,6 mil. euro la o cifra de afaceri de 2,2 mil. euro.

În ambele cazuri, Casa de Insolventa Transilvania a fost numita de judecatori drept administrator judiciar.

Tribunalul Bucuresti a decis în 2 decembrie arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri Nelu Iordache, acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de fals în înscrisuri sub semnatura privata si delapidare în legatura cu derularea de catre firma sa, SC Romstrade SRL, a unui contract cu fonduri europene.

Potrivit DNA, în calitate de administrator al Romstrade, Nelu Iordache a schimbat, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 25.000.000 lei, bani încasati în vederea proiectarii si executiei lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac – Arad, lucrarea fiind finantata în proportie de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

Nelu Iordache ocupa pozitia 72 în ultima editie a TOP 300 Capital cu o avere estimata la 70-75 mil. euro, în scadere fata de anul trecut.

Alexandru Urzica, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. toma cristian spune:

    cand ne vom primi bani restanti de la romstrade si de la cine,avem salari restante de 4 luni nu am avut nici un ban de sarbatori.

Adaugă părerea ta


 

Distribuie