MAI intervine in situaţiile de urgenţă generate de iarna

 

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor au desfăşurat acţiuni de intervenţie în 17 judeţe şi în Municipiul Bucureşti, punând accent pe misiunile de salvare de vieţi omeneşti, monitorizarea situaţiei operative şi dirijarea circulaţiei pentru intervenţia în vederea deszăpezirii drumurilor naţionale şi judeţene.

Ministerului-Administratiei-si-Internelor

Poliţiştii rutieri, aflaţi în misiuni, au aplicat 97 de sancţiuni contravenţionale (cele mai multe pentru lipsa anvelopelor de iarnă) şi au intervenit în zona punctelor de trecere a frontierei cu Serbia, în condiţiile închiderii punctelor pentru vehiculele cu masă maximă totală peste 7,5 tone.

Partea sârbă a permis accesul pe teritoriul propriu a autovehiculelor cu masa de peste 3,5 tone, precum și a celor cu masa totală de peste 7,5 tone care transportă materiale perisabile.

În condițiile în care situația operativă o impune, structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt în măsură să intervină în sprijinul cetățenilor cu aproximativ 14.000 de cadre.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă este pregătit să intervină cu peste 7.300 de angajaţi la misiunile de intervenţie, la care se adaugă şi forţe din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române – 4000 de poliţişti şi ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – 2700 de jandarmi.

 In condiţiile avertizării meteorologice emisă de A.N.M., Ministerul Administraţiei şi Internelor a constituit rezerve de intervenţie constituite din personal şi mijloace specializate, pentru sprijinirea populaţiei din zonele afectate şi a autorităţilor locale.

 

amosnews.ro

 

 

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie