Statiunile cu cele mai bune partii de pe Valea Prahovei

 

Mii de turisti care vor petrece Craciunul in statiunile de pe Valea Prahovei au ajuns deja la munte, partiile oferind conditii excelente pentru practicarea sporturilor de iarna.
Mii de persoane si-au petrecut ziua de sambata pe partiile de schi din statiunile Sinaia, Busteni si Azuga, stratul de zapada avand cateva zeci de centimetri.

partieAstfel, la Sinaia, cea mai cautata dintre statiunile prahovene, peste 2.000 de turisti au urcat pe partiile din Valea Dorului si Valea Soarelui, la 2000 de metri altitudine in Masivul Bucegi. Pe aceste partii startul de zapada este de aproximativ 60 de centimetri.

Conform reprezentantilor Salvamont Sinaia, sapte schiori s-au accidentat, sambata, pe partie, in cinci dintre cazuri fiind vorba despre accidente grave, respectiv traumatisme de coloana, traumatisme cranio-cerebrale sau fracturi.
Sambata seara, la Sinaia, are loc deschiderea oficiala a sezonului de schi, eveniment organizat la baza Partiei Noi, amenajata sub traseul telegondolei. Turistii vor asista la un concert, organizatorii pregatind, de asemenea, un spectacol de lumini si artificii, demonstratii ale maestrilor schiului, interventii rapide de salvare si vor distribui participantilor ceai cald, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Sinaia, Madalina Rosu.

Pe partiile Kalinderu 1 si Kalinderu 2 din statiunea Busteni au schiat ori s-au dat cu saniile, sambata, aproximativ o mie de turisti.

Cele doua partii au nocturna, iar daca turistii intarzie la schi partiile pot ramane deschise si pana la ora 22.00, a declarat administratorul domeniului Kalinderu, Ion Vasilescu.

Si in statiunea Azuga aproximativ 700 de turisti s-au aflat, sambata, pe partie, unde conditiile pentru practicarea sporturilor de iarna sunt foarte bune.

Cateva mii de turisti sunt asteptati sa petreaca Craciunul in statiunile de pe Valea Prahovei, hotelierii din aceste statiuni scotand la vanzare oferte speciale pentru aceasta perioada, oferte care includ gratuitati precum transport catre partii, acces la SPA sau mese festive.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie