Salariile bugetarilor vor creste din ianuarie 2013

 

Salariile bugetarilor vor fi majorate in luna ianuarie a anului viitor, intrucat exista reursele necesare in acest sens, a sustinut Victor Ponta. Totodata, premierul a precizat ca indemnizatiile directorilor din companiile de stat vor fi plafonate si anul viitor, iar proiectul de buget pentru 2013 este finalizat si urmeaza a fi discutat cu sindicatele.

bani la bancomatVictor Ponta a declarat, sambata, ca potrivit legii, in luna ianuarie se bugeteaza 1/12 din bugetul anului 2012, statul avand resursele pentru asigurarea maririi salariilor cu 7,5%. Totodata, premierul si-a mentinut decizia de a nu acorda sprijin financiar celor 15.000 de revolutionari care „si-au descoperit revolutia dupa anul 2000”. Victor Ponta a declarat ca nu va retrage sprijinul pentru raniti, pentru cei cu dizabilitati si pentru cei care au fost revolutionarii lui decembrie 1989, adaugand ca “pentru revolutionarii de dupa 2000, nu sunt de acord si nu o sa primeasca nici macar la buget bani, este incorect.

Pe de alta parte, premierul a declarat ca indemnizatiile directorilor din companiile de stat vor fi plafonate si anul viitor, urmand ca masura sa fie adoptata in urmatoarea sedinta de Guvern din 27 decembrie, daca nu a fost cuprinsa intr-un act normativ aprobat deja de catre Executiv.

Premierul i-a sfatuit pe „cei care vor un buget bun in 2013” sa nu plece in vacanta si sa fie prezenti la discutiile cu membrii delegatiei Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene (CE) si Bancii Mondiale (BM), care vor sosi la Bucuresti in luna ianuarie a anului viitor. Prim-ministrul a mentionat ca discutiile cu FMI, CE si BM vor dura aproximativ o saptamana si vor incepe, cel mai probabil, pe 14 ianuarie. Victor Ponta a spus ca a discutat deja cu presedintii celor doua Camere si cu presedintii comisiilor de buget-finante din cele doua camere in acest sens.

Pana la discutiile cu FMI, premierul le-a cerut ministrilor sa explice sindicalistilor care este modalitatea prin care vor fi impartiti banii in buget. Prim-ministrul a precizat,insa, ca bugetul care va reveni Educatiei va fi decis intr-o sedinta comuna sindicate-minister.  ”Trebuie sa fim foarte deschisi, sa le aratam cati bani avem si cum putem sa-i repartizam in perioada urmatoare”, a precizat Victor Ponta.

dcnews.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie