Taxele si impozitele locale nu se vor majora anul acesta in Bucuresti

 

Taxele si impozitele locale raman, in 2013, la acelasi nivel cu cele din 2012, in municipiul Bucuresti, consilierii municipali votand la finalul anului o hotarare potrivit careia acestea vor ramane neschimbate.

Taxe si impoziteGuvernul lasa la alegerea autoritatilor locale indexarea sau nu a taxelor si impozitelor locale, lucru ce va fi decis impreuna cu cetatenii localitatilor respective, declara la sfarsitul anului vicepremierul Liviu Dragnea

„Guvernul a adoptat hotararea privind taxele si impozitele locale. Din trei in trei ani, conform Codului Fiscal, Guvernul avea obligatia prin lege sa indexeze, tinand cont de rata inflatiei, nivelul taxelor si impozitelor locale, existand in acelasi timp si obligativitatea autoritatilor locale sa indexeze aceste impozite si taxe locale. Noutatea o reprezinta faptul ca, incepand cu anul 2013, Guvernul a stabilit, asa cum prevedea legea, ca impozitele si taxele locale sa poata fi indexate tinand cont de rata inflatiei, ramanand totusi la nivelul fiecarei autoritati locale decizia de oportunitate, daca maresc sau nu impozitele locale sau daca le actualizeaza asa cum a stabilit Guvernul”, afirma Dragnea, dupa sedinta de Guvern.

Edilii capitalei s-au pronuntat impotriva cresterii taxelor, fiind convinsi ca „taxe mai mari, inseamna incasari mai mici” de la populatie.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat pentru Agerpres ca nu sustine majorarea acestor datorii catre bugetul local, pe motiv ca „nu aceasta este solutia”.”Taxe mari inseamna incasari mici, iar taxe mici aduc incasari mari pentru bugetul local. Noi nu vom majora taxele”, a precizat Chiliman.

Edilul Neculai Ontanu a sustinut si el ca desi rata inflatiei a crescut cu 16,05 %, iar Guvernul a decis ca autoritatile locale pot majora impozitele si taxele cu un procent de pana la 20%”, in 2013 nu va avea loc o crestere a datoriilor in Sectorul 2.

„Am identificat solutiile manageriale astfel incat, fara sa renuntam la proiectele de dezvoltare si la facilitatile acordate membrilor comunitatii noastre, sa nu impovaram cetatenii Sectorului 2”, afirma primarul intr-un comunicat de presa postat pe site-ul autoritatii locale.

Plata taxelor si impozitelor locale se face in Bucuresti prin modalitati variate, cum sunt: plata electronica (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plata sau plata prin mandat postal.

In sectorul 1, contribuabilii care doresc sa plateasca impozitul prin internet trebuie sa aiba un cont de internet banking deschis la orice banca din care sa faca un virament bancar, in lei, din contul propriu in contul IBAN asociat tipului de impozit pe care il are de achitat.

Bucurestenii din Sectorul 1 care doresc sa achite cu numerar, pot face plata la sediile din Str. Biserica Amzei nr. 21 – 23; Calea Grivitei nr. 208 – 210; Str. Pajurei nr. 13; Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 9-13 (in incinta Primariei Sectorului 1). Pentru plata cu cardul comisionul este zero, iar operatiunea se poate face cu orice card – de debit sau credit – emis de catre orice banca.

Din noaptea Revelionului se pot plati nemajorate taxele si impozitele locale in Sectorul 2, prin sistemele moderne implementate – online la adresa www.impozitelocale2.ro, prin www.ghiseul.ro, cu card-ul pentru cei care au user si parola obtinute pe baza de cerere de la Directia Venituri Buget Local sector 2, prin internet banking. De asemenea platile se pot face prin oricare din cele 67 de oficii postale din Capitala, prin POS – urile deschise la toate sediile DVBL sector 2, la Primaria Sectorului 2, prin mandate postale.

Cetatenii din Sectorul 3 pot face plata, din 3 ianuarie, la sediile Directiei de Impozite si Taxe Locale sau la agentiile CEC arondate DITL Sector 3: Piata Alba Iulia, str. Baba Novac nr. 81-88, bl. B13P nr. 13, bl. 10, bd. Theodor Pallady nr. 67-69, str. Lucretiu Patrascanu nr. 15 bl. MC 18, str. Sf. Vineri nr. 23-25, bl. 105C si bd. Camil Ressu nr. 2, bl. R1, oficiile postale din Bucuresti. Sediile DITL sunt in str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5, str. Campia Libertatii nr. 36 si str. Sf. Vineri nr. 32 .

Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4 informeaza ca pentru plata taxelor si impozitelor, incepand cu 3 ianuarie 2013, locuitorii sectorului vor avea la dispozitie toate cele trei centre ale Directiei: str. Nitu Vasile nr. 50 -54, cu program de lucru in zilele de luni, intre orele 8,30 – 18,30 si marti, joi si vineri intre orele 8,30 – 16,30, sos. Oltenitei nr. 37 – 39, programul de lucru cu publicul fiind in zilele de luni, marti, miercuri si vineri intre orele 8,30 – 16,30, iar joi in intervalul 8,30 – 18,30, Calea Serban Voda, program de lucru: luni, marti, joi si vineri, intre orele 8,30 – 16,30.

Contribuabilii din Sectorul 6 se pot prezenta si ei de joi la ghiseele centrelor de incasare impozite si taxe din raza de domiciliu respectiv la Centrul 1 – sediul central – destinat persoanelor fizice (parter) si persoanelor juridice (etaj) – (Orizont – Dr.Taberei nr. 18), Centrul 2 (Virtutii nr. 1-3); Centrul 3 (Calea Giulesti nr. 125), Centrul 5 – Centrul de Informare Cetateneasca si incasare Amenzi de Circulatie (Drumul Taberei nr. 40), pentru achitarea amenzilor rutiere, a impozitelor si taxelor locale. Plata se poate face prin utilizarea cardurilor (prin POS), prin cele 12 infochioscuri (tot pe baza cardurilor) amplasate in marile centre comerciale din sector: Plaza Romania, Cotroceni Park, Selgros – Drumul Taberei, Cora – Lujerului, Carrefour Orhideea si Militari, Metro Auchan si AFI Palace, prin Ghiseul.ro. Plata taxelor si impozitele locale se poate face si folosind numai cartea de identitate, la infochioscul amplasat in Drumul Taberei nr.18.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie