Ce au hotarat autoritatile locale in legatura cu taxele si impozitele din 2013

 

Primarii din tara au hotarat majorarea taxelor, impozitelor si tarifelor locale incepand cu 1 ianuarie. Guvernul a adoptat o hotarare privind actualizarea taxelor si impozitelor locale cu rata inflatiei pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16,05%, actul normativ fiind publicat in Monitorul Oficial in 28 decembrie.
Taxele si impozitele locale au fost majorate la Suceava, unele dintre acestea cu 16 la suta, a decis, joi, Consiliul Judetean.

taxeConsiliul Judetean Suceava a adoptat, la sfarsitul lunii decembrie 2012, o hotatare privind nivelul taxelor, impozitelor si tarifelor locale, iar presedintele CJ, Catalin Nechifor, a explicat ca a fost nevoit sa convoace de indata o sedinta a CJ in prima zi lucratoare a anului 2013 pentru a corela hotararea CJ adoptata anul trecut cu prevederile HG 1309 adoptate in 27 decembrie 2012.

El a aratat ca la sase pozitii taxele si impozitele locale stabilite de CJ Suceava sunt mai mici decat minimul prevazut prin Hotararea Guvernului din 27 decembrie si ca este nevoie sa fie modificate.

„Mergem doar la nivelul minimal prevazut”, a spus Nechifor.

Astfel, s-au modificat cu 16 la suta taxa pentru certificatul de urbanism pentru cladiri cu o suprafata mai mare de o mie de metri patrati, precum si valoarea de impozitare a cladirilor, iar de la un leu la cinci lei a crescut tariful pentru eliberarea de acte de la Serviciul de evidenta populatiei.

Liderul consilierilor judeteni PDL, Vasile Ilie, a spus ca PDL nu este de acord cu nicio majorare de taxe si impozite si a subliniat ca premierul Victor Ponta a declarat ca va lasa la latitudinea consiliilor locale modificarea acestora.

„Noi nu votam majorari de taxe si impozite ci doar majorari de pensii si salarii”, a spus Ilie, iar Nechifor i-a replicat ca PDL este partidul care a taiat pensiile si salariile.

Hotararea CJ Suceava de majorare a unor taxe si impozite a fost adoptata cu 19 voturi ale consilierilor judeteni USL si PPDD, in timp ce cei zece consilieri judeteni PDL prezenti au votat impotriva.

Citeste mai multe pe mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie