Ponta vrea marirea salariului minim de la 700 la 800 de lei

 

Salariul minim ar putea creste de la 700 la 800 de lei, a anuntat joi, la Romania TV, premierul Victor Ponta.

crestere salariala„Vrem sa crestem salariul minim, in bugetul pe 2013, de la 700 la 800 de lei. Asta va aduce ceva fonduri la buget, nu mult, dar va aduce, asta si pentru ca acum, in mediul privat, avem un salariu de 700 de lei pe cartea de munca si restul in mana”, a explicat premierul.

Majorarea salariului minim si celelalte modificari asupra bugetului pe 2013 propuse de Executiv vor fi discutate cu delegatia FMI, a mai spus premierul.

Premierul Victor Ponta a avut joi o intalnire cu presedintele Traian Basescu. Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului transmis joi Agerpres, premierul a avut o intrevedere cu presedintele pe tema apropiatei vizite a delegatiei Fondului Monetar International la Bucuresti.

„Primul-ministru Victor Ponta a avut astazi o intrevedere cu presedintele Romaniei Traian Basescu pe tema apropiatei vizite a delegatiei Fondului Monetar International la Bucuresti. in cadrul acestei intalniri s-au abordat si alte teme de importanta pentru anul 2013. intalnirea s-a desfasurat in cadrul institutional normal Guvern-Presedintie”, se arata in comunicatul Guvernului.

Reprezentantul rezident al FMI pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek, a anuntat intr-un comunicat ca misiunea Fondului Monetar International, condusa de negociatorul-sef pentru Romania, Erik de Vrijer, va veni la Bucuresti pe 15 ianuarie, pentru cea de-a saptea si a opta evaluare a acordului stand by cu Romania.

„O misiune a FMI, condusa de Erik de Vrijer, va face o vizita la Bucuresti, in perioada 15 – 29 ianuarie 2013, pentru a desfasura cea de saptea si a opta evaluare a Acordului Stand By cu Romania. Misiunea FMI va discuta cu autoritatile romane evolutiile recente economice si de perspectiva, bugetul pentru 2013, progresele in reformele structurale, cat si politica monetara. Misiunea FMI va avea loc impreuna cu o echipa a Comisiei Europene si Bancii Mondiale. Concluziile vor fi facute publice la finalul misiunii”, a declarat reprezentantul rezident pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Distribuie