Johannis: Întreaga construcție de impozite și taxe locale în România este greșită

 

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a cerut Guvernului Ponta să respecte autonomia locală în privinţa stabilirii nivelului  taxelor şi impozitelor.

Klaus Johannis

Mi se pare aberant că trebuie să asteptăm să dea Guvernul o horărâre care priveşte impozitul pe trei ani. Ar trebui să se lucreze, evident, pe o bază anuală şi să se stabilească în funcţie de inflaţia aşteptată pentru anul fiscal pentru care se face impozitarea, nu pentru anul fiscal pentru care nu se face impozitarea. După părerea mea ar fi excelent să se țină cont de autonomia locală și în acest domeniu și vorbesc de o autonomie locală reală. (…) După părerea mea întreaga construcție de impozite și taxe locale în România este greșită. Se trece cu nonșalanță peste autonomia locală și cred că nu ar fi rău să sugerăm celor care au puterea să decidă, să se facă câteva schimbări care țin de schimbarea principiului. Este după părerea mea fundamental greșit ca Guvernul să stabiliească nivelul impozitelor și taxelor locale  pe toate palierele. Evident că este, probabil, bine să existe o marjă în care se poate lucra una reală, nu una artificială cum este acum Codul Fiscal”, a declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis, conform B1.ro.

Criticile lui Johannis la adresa Guvernului vin după ce, săptămâna trecută, edilul declarase că nu agreează ideea unei impozitări progresive. De asemenea, nu este prima dată când Klaus Johannis atacă guvernul Ponta. La finele anului trecut primarul Sibiului l-a „urecheat” public pe premier pentru că nu a acordat ajutorul promis pentru construirea unui spital regional de urgenţă în Sibiu.amosnews.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie