Dupa medici, functionarii publici parasesc aparatul bugetar. Primarul Sibiului suparat pe Guvernul Ponta II: Un „copy-paste” al viziunii fostului executiv

 

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, sustine ca modul in care Guvernul abordeaza problemele bugetarilor reprezinta un „copy-paste” al viziunii fostului executiv, astfel ca oamenii se intreaba in ce consta „noutatea”, iar multi functionari aleg sa paraseasca administratia publica.

Klaus IohanisKlaus Johannis a spus, joi, intr-o conferinta de presa, ca se astepta de la Guvernul Ponta la o abordare diferita in ceea ce priveste sectorul bugetar, fata de guvernele anterioare, transmite corespondentul Mediafax.

„Am asteptat sa apara o viziune, daca nu revolutionara, macar putin diferita fata de cea de dinainte in domeniul salarizarii bugetarilor si angajarii. Nu vreau sa spun ca e bine sau rau, pot doar sa constat ca abordarea este copy – paste cu ce am avut inainte. Nu se angajeaza, daca pleaca sapte angajam unul, nu se indexeaza salariile, nu se pot da stimulente, tichete. Macar se putea merge pe o alta abordare, respectiv ca statul nu are bani, treaba lui, dar cine are bani – de exemplu municipiul Sibiu – poate sa stimuleze angajatii intr-un cuantum mic, ca doar este vorba de ceva simbolic, sau poate sa angajeze pana la un anumit numar posturi. Ori aceasta abordare este identica cu cea din guvernele Boc si atunci lumea intreaba unde e noutatea”, a afirmat primarul Sibiului.

Potrivit acestuia, in ultima perioada au plecat angajati din aproape toate serviciile Primariei. „Daca mai stam un pic asa, devine greu de controlat situatia”, a declarat Klaus Johannis.

El a mai spus ca Primaria Sibiu nu mai are niciun serviciu care sa poata fi externalizat: „Ce s-a putut externaliza a fost deja externalizat. Diversele guverne Boc au avut si ele hobby-ul acela de a diminua pe administratia locala corpul functionaresc din Romania. Noi am tot externalizat si am tot scazut numarul de angajati. Acum nu se mai poate, nu poti sa externalizezi directia fiscala sau serviciul juridic de exemplu”.

Numarul angajatilor Primariei Sibiu a ajuns la 168, cu zece mai putin fata de august 2012.

realitatea.net.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie