Consiliul Judetean Buzau solicita sanctionarea conducerii sectiei de pediatrie in cazul copiilor legati de paturi

 

Conducerea Consiliului Judetean Buzau a socilitat directorului Spitalului Judetean sa sanctioneze conducerea sectiei de pediatrie a unitatii medicale, unde copii institutionalizati erau legati cu fese de pat, cerand ca sefa sectiei respective „sa fie inlocuita in regim de urgenta”.

copil legat de pat buzauLaurentiu Gavrila, presedintele comisiei de ancheta constituita în acest caz de catre Consiliului Judetean Buzau, a declarat, marti, într-o conferinta de presa, ca în cazul copiilor legati de pat Spitalul Judetean avea obligatia sa consemneze aceste masuri într-un registru special, iar conducerea sectiei de pediatrie trebuia sa ceara acordul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

El a mai spus ca în dispozitia privind astfel de masuri de contentionare trebuia mentionata ora la care se facea acest lucru, iar o astfel de masura nu putea fi luata pe o perioada mai mare de patru ore, mentionand ca aceasta trebuia trecuta în foaia medicala a pacientului.

Gavrila a mai spus ca a cerut reprezentantilor Spitalului Judetean sanctionarea conducerii sectiei de pediatrie si „înlocuirea în regim de urgenta” a sefei de sectie.

„Consiliul Judetean a solicitat conducerii Spitalului Judetean sanctionarea conducerii sectiei de pediatrie”, a spus Gavrila.

El a precizat ca ulterior în cazul conducerii sectiei de pediatrie trebuie luate masuri de retrogadare sau desfacere a contractului de munca.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie