Gheorghe Calburean de la Dafora Medias scoate dividende din apele termale si rosiile de sera

 

Grupul Dafora, controlat de omul de afaceri Gheorghe Calburean, va incasa aproape toate dividendele din profitul nerepartizat pe ultimii cinci ani, in valoare de  aproape 1,5 milioane de lei, al Transgex Oradea. Firma este specializata in exploatarea apelor geotermale.

Gheorghe Calburean

Gheorghe Calburean

Grupul Dafora controleaza compania Transgex Oradea (simbol bursier TRNG) printr-una din subsidiarele sale, Dafora Turism, care are peste 96% din actiunile TRNG.

Consiliul de administratie al Transgex  a convocat AGA pentru 4 martie, ca sa aprobe „repartizarea partiala ca dividende a profitului net aferent exercitiilor financiare” din anii 2007 – 2011.

Transgex  a anuntat acum o saptamana ca a obtinut „prima productie de rosii romanesti a anului 2013”, in sera din Livada, Bihor.

Transgex Oradea (TRNG) extrage apa geotermala prin foraj de mare adancime si o foloseste in sera cu o suprafata de peste 2 hectare, din localitatea Livada, judetul Bihor, destinata productiei de tomate.

Sera este rezultatul unei investitii de 2 milioane de euro, care duce la „o recolta de trei ori mai mare comparativ cu productia din sistemul clasic al serelor”.

Transgex este una dintre firmele grupului Dafora, controlat de omul de afaceri Gheorghe Calburean. Compania cea mai mare din grup, Dafora Medias (simbol bursier DAFR) este specializata in servici de foraj si valoreaza 43 de milioane de lei, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Cel mai mare actionar al companiei de foraj si constructii este Gheorghe Calburean, care detine 49,96% din actiuni.

Dafora Medias (DAFR) a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut pierderi de 11,9 milioane de lei, cat profitul obtinut de companie in anii 2009 – 2011. Vanzarile Dafora au scazut cu 13,7%, ajungand la 99,5 milioane de lei.

Recent a incheiat un contract de trei milioane de euro pentru foraj petrolier in Ungaria, pentru compania RAG Kiha.

economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie