Un profesor de la Facultatea de Medicina din Brasov, retinut pentru luare de mita

 

Un profesor de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii „Transilvania” Brasov a fost retinut vineri seara de procurori, fiind suspectat ca a luat mita de la studenti pentru a-i trece examenele.

Mana cu catusePurtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Brasov, procurorul Alina Popescu, a declarat, sâmbata, într-o conferinta de presa, ca profesorul se numeste Onisâi Lazar si are 57 de ani. Vineri, procurorii au organizat un flagrant cu un investigator sub acoperire care a pretins ca este studenta la Medicina în anul întâi si cu care s-a întâlnit în masina acestuia, unde i-a dat suma de 700 de lei pentru a fi promovata la sesiunea din iarna la disciplina anatomie-embriologie.

„Profesorul i-a dictat studentei patru subiecte spunându-i ca indiferent ce bilet va extrage la examen, ea sa scrie subiectele primite de la el. Totodata i-a spus pretinsei studente ca suma primita este prea mica si ca ar fi bine ca în termen de doua saptamâni sa vina cu restul pâna la suma de 250 de euro”, a precizat purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Brasov.

Imediat dupa ce profesorul a primit banii iar investigatorul a iesit din masina, anchetatorii au intervenit si au gasit în masina profesorului suma de bani data de investigator, dar si un carnetel cu 14 nume de studenti, asupra carora planeaza suspiciunea ca ar fi dat mita profesorului, a mai spus procurorul Alina Popescu.

Simultan cu flagrantul au fost facute perchezitii la locuinta profesorului unde au fost gasite sute de înscrisuri cu numele unor studenti din anii I si II si cu mentiuni de subiecte de la examenele din sesiunile din iarna si vara, a precizat în aceeasi conferinta de presa, comisarul Carmen Iordache, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din Politia Judeteana Brasov.

„Au fost gasite cataloage cu nume de studenti care urmau sa sustina examenele, bilete si agende cu subiecte. De asemenea, din locuinta profesorului a fost ridicata suma de 10.000 de lei”, a mai spus comisarul Carmen Iordache.

Potrivit anchetatorilor, profesorul era monitorizat de mai mult timp dupa ce un student din anul II care a avut examene în zilele de 30 si 31 ianuarie s-a autodenuntat spunând politistilor ca în ziua de 29 ianuarie a fost acasa la profesor si i-a dat suma de 800 de lei. Studentul a primit subiectele de la profesor pe care le-a scris la examen, desi extrasese alte subiecte, luând nota 6.

Purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Brasov a precizat ca studentii aflati în aceeasi situatie ar trebui sa anunte anchetatorii, pentru ca altfel ar putea fi acuzati de dare de mita.

Profesorul a fost retinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. Pentru luare de mita risca între 3 si 12 ani de închisoare.

Onisâi Lazar a fost prodecan al Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii „Transilvania” în perioada 2008-2012, iar în prezent este profesor universitar la disciplina Anatomie-Embriologie si face parte din Consiliul Consultativ al Maternitatii Brasov. agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie