Scrisoarea propusa de presedinte dezaprobata de premierul Victor Ponta: Nu leg MCV de Schengen

 

Premierul Victor Ponta a declarat duminica seara ca scrisoarea propusa de presedintele Traian Basescu ar însemna corelarea aderarii la Schengen de raportul MCV si a anuntat ca nu va fi „niciodata de acord cu asa ceva”.

victor ponta7„Daca (presedintele Traian Basescu – n.r.) lupta pentru legarea Schengen de MCV, lupta împotriva intereselor României. (…) Ar fi recunoasterea faptului ca nu mai vrea sa intram în Schengen. Eu, ca prim-ministru, nu o sa fiu niciodata de acord cu asa ceva (corelarea MCV cu aderarea la Schengen)”, a afirmat Victor Ponta, la RTV.

Pe de alta parte, premierul s-a declarat dispus sa semneze „orice vrea presedintele”, cu conditia sa nu lege MCV de Schengen, tema care va fi pusa în discutie la Consiliul JAI din martie.

„Eu am propus o scrisoare. Presedintele nu vrea sa o semneze si vine cu scrisoarea lui. Eu semnez orice vrea presedintele, cu o singura conditie: sa nu leg MCV de Schengen. Asta cred ca este împotriva intereselor României”, a spus Ponta, adaugând ca, prin scrisoarea sugerata de Traian Basescu, „singur îmi leg de picioare niste ghiulele”.

Premierul Victor Ponta a anuntat lunea trecuta, la Bruxelles, ca autoritatile de la Bucuresti vor trimite o scrisoare catre toti sefii de stat si de guvern din Uniunea Europeana în care vor solicita un rezultat pozitiv cu privire la aderarea României la Spatiul Schengen.

El a explicat ca ideea scrisorii a fost discutata si cu seful executivului comunitar, Jose Manuel Barroso, si cu presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy.

În replica la propunerea premierului, presedintele Traian Basescu a declarat ca Victor Ponta, presedintele Senatului, Crin Antonescu si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ar trebui sa trimita o scrisoare tuturor Guvernelor europene în care sa ia punct cu punct aspectele negative din raportul referitor la mecanismul de cooperare si verificare (MCV) si sa transmita pozitia cu privire la cele semnalate.agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie