Raed Arafat anunta modificarea sistemului de achizitii centralizate din Ministerul Sanatatii

 

raed arafat 1Intenţia Ministerului Sănătăţii (MS) este ca achiziţiile centralizate să se desfăşoare într-o transparenţă totală, scopul este să se aducă sume suplimentare în sistem pentru pacienţi, iar economiile realizate să fie utilizate pentru aceştia, a declarat, luni, secretarul de stat în MS Raed Arafat, într-un briefing de presă.

El a subliniat că MS lucrează la normele după care se vor desfăşura achiziţiile centralizate, au loc consultări şi a adăugat că, în acest caz, ministerul a făcut apel şi la experţi şi organisme internaţionale precum Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Dr. Raed Arafat a arătat că sunt mai multe mecanisme de transparenţă astfel încât cei nedreptăţiţi să poată face sesizări.

„Sunt mult mai uşor de monitorizat achiziţiile la nivel central decât pentru fiecare unitate sanitară în parte”, a adăugat secretarul de stat. Raed Arafat a menţionat, în legătură cu achiziţiile pentru medicamente şi materiale sanitare, că se vor face pachete, cel mai probabil pe regiuni, lucru care va conduce la „competiţie” mai mare.

Realitatea.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie