Proceduri relevante pentru mediere in Noul Cod de Procedura Civila

 

În data de 1 martie 2013 se va desfasura la Cluj-Napoca conferinta „Medierea în contextul noilor Coduri”. Evenimentul se adreseaza în primul rând mediatorilor si urmareste familiarizarea acestora cu modificarile aduse de Legea 115/2012, atât în ceea ce priveste sedinta de informare propriu-zisa, cât si în ceea ce priveste  modificarile de natura procedurala aduse în domeniul medierii prin aceasta lege.

O sansa pentru viitorVor fi abordate de asemenea dispozitiile de procedura relevante pentru domeniul medierii cuprinse în noul Cod de procedura civila si a caror cunoastere este indispensabila oricarui mediator.

Având în vedere domeniile vaste si extrem de diversificate în care îsi desfasoara mediatorii activitatea, este necesara perfectionarea acestora si în domenii conexe precum: medierea bancara, medierea comunitara, medierea în afaceri, medierea litigiilor de munca, medierea penala, medierea în activitatile sportive, etc.

Prin diversitatea temelor abordate, conferinta „Medierea în contextul noilor Coduri” va complini cunostintele mediatorilor aducând un plus de valoare activitatii pe care acestia o desfasoara. Participarea la acest eveniment este recunoscuta de catre Consiliul de Mediere ca formare profesionala continua, acordandu-se 1,5 puncte profesionale.

Mai mult, participarea la acest eveniment se va dovedi utila avocatilor, consilierilor juridici, notarilor, precum si altor reprezentanti ai sistemului de justitie care odata familiarizati cu avantajele medierii vor încuraja clientii lor sa participe la aceasta metoda de solutionare a conflictelor.

Acest eveniment se adreseaza si tinerilor, studentilor dar si altor cetateni, care vor învata ca exista alte metode de solutionare a conflictelor, ca într-o societate democratica armonia se poate obtine doar prin solutionarea conflictelor pe cale amiabila si ca acolo unde exista un conflict de drepturi, exista totusi posibilitatea sa existe interese comune.

Pentru toate aceste motive, va asteptam cu drag, în data de 1 martie 2013, ora 16:00, la Sala de conferinta a Cluj Arena, intrarea VIP, etaj 1, Aleea Stadionului, nr. 2, Cluj–Napoca.

Bogdan Antohe, Presedinte Asociatia „O sansa pentru viitor”

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie