In sase ani, Uniunea Mediatorilor Bancari a solutionat doar cateva sute de cazuri

 

Mediere bancaraDe la introducerea medierii în legislaţia românească, în urmă cu şase ani, mediatorii bancari au soluţionat doar câteva sute de cazuri de divergenţe între clienţi şi instituţiile de credit, potrivit preşedintelui Uniunii Mediatorilor Bancari (UMB) din România, Tudor Tatu. Potrivit acestuia, majoritatea băncilor se opun acestui tip de soluţionare amiabilă a conflictelor, preferând să meargă în instanţă.

“Cazurile rezolvate pozitiv de către membrii UMB, la nivel naţional, au fost în jur de patru sute”, a declarat Tudor Tatu. El a ţinut să atragă atenţia asupra importanţei pe care o are o astfel de procedură în mediul economic, cu consecinţe directe asupra companiilor creditate, dar şi cu efecte benefice pentru rezultatele băncilor.

Cel mai important rezultat al medierii a fost consemnat în cazul unei societăţi comerciale din domeniul construcţiilor, ajunsă la un pas de intrarea în insolvenţă, după cum a precizat Tatu. De altfel, criza economică a atins cel mai mult acest sector.

Conform preşedintelui UMB, societatea în cauză contractase un credit considerabil cu scopul construirii unui ansamblu rezidenţial, dar a întâmpinat probleme cu plata ratelor la bancă din cauza crizei.

Daniel Harmanescu, Puterea

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie