Grupul american Emerson va construi o noua fabrica la Oradea

 

emersonGrupul american Emerson, cu afaceri de peste 24 mld. dolari, va angaja în acest an 500 de oameni pentru fabricile din Cluj-Napoca şi Oradea şi menţine astfel cadenţa recrutărilor din ultimul an, când în fabricile din Cluj a angajat un număr similar şi a ajuns la 1.600 de salariaţi.

„Vrem să mai angajăm încă 500 de oameni în acest an, atât pentru campusul din Cluj, dar şi la Oradea, unde din aprilie vom demara lucrările de construcţie ale noii fabrici Emerson”, a declarat pentru ZF Transilvania Călin Banciu, general ma­nager Emerson din România.

Compania a anunţat în toamna anului trecut că plă­nu­ieşte extinderea capacităţii din România printr-o investiţie de 50 mil. euro, „într-un centru de producţie şi suport în Oradea”. Pro­iectul ame­rica­ni­lor pre­su­pune crea­rea, la Oradea, a 1.500 de noi locuri de muncă în ur­mătorii ani.

În paralel cu extinderea de la Oradea, Emerson continuă şi extinderea capacităţii de la Cluj printr-o investiţie de 15 mil. euro. Lucrările au fost deja începute şi urmează să fie finalizate în octombrie.

Laurentiu Cotu, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie