Partidul Alianta Lege si Ordine cere desfiintarea Curtii Constitutionale a Romaniei

 

Curtea constitutionalaPe scena politica a aparut un nou partid: Alianta Lege si Ordine – ALO – infiintata de fosti ofiteri de Armata, politie si servicii secrete, la care au aderat si civili, intre care doi jurnalisti si un profesor universitar.

ALO este condusa de:  presedintele Gheorghe Dinu, avocat, fost sef  pana in 1997 al serviciului secret Constanta  din structura Ministerului de Interne, denumita generic  „doi si-un sfert”, fost candidat la presedintie in 2004 ca independent;   de vicepresedintele-general rezervist Constantin Bartolomeu Savoiu, care este si Mare Maestru al Marii Loji Nationale Romane (MLNR 1880) si vicepresedinte al unei asociatii militare care are in titulatura organizitatia Nord-Atlantica (NATO); de generalul rezervist Constantin Degeratu, fost sef al Marelui Stat Major General al Armatei; de generalii rezervisti  Nicolae Micador si Marin Burgui,  de Adrian Radu si Carmen Grama, fosti ofiter SRI, de profesorul universitar dr. Michael Chircor. Jurnalistii care au aderat la acest partid sunt Laurentiu Solomon si Dan Coste.

Principala institutie vizata de ALO este Curtea Constitutionala, partidul cerand desfiintarea acesteia pe motiv ca aceasta institutie ar fi incalcat, prin deciziile sale, prevederile Constitutiei. De asemenea, ALO cere revizuirea Constitutiei prin referendum, aceasta cerere nefiind o noutate deoarece numai prin referendum se poate schimba, revizui Constitutia.

Ondine Ghergut, Romania Libera

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie