Ioan Balta, patronul companiei XS Sud Company din Baia Mare, retinut sub acuzatia de inselaciune

 

Mana cu catuseOmul de afaceri maramureşean Ioan Baltă, zis şi Oniza, a fost ridicat de poliţişti în urma percheziţiilor efectuate, marţi, în Bucureşti, Prahova, Maramureş şi Teleorman pentru destructurarea unui grup infracţional care racola persoane cu posibilităţi financiare reduse, pe numele cărora erau preluate fictiv societăţi comerciale ce anterior avuseseră activitate economico-financiară, au precizat pentru AGERPRES surse din Poliţie.

Ioan Baltă deţine mai multe firme, însă a fost implicat şi în presa locală, administrând cotidianul „Informaţia Zilei”.

Poliţiştii bucureşteni, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează marţi zece percheziţii şi pun în executare şase mandate de aducere în Bucureşti, Prahova, Maramureş şi Teleorman, pe numele unor persoane.

Potrivit surselor citate, suspecţii sunt apropiaţi ai clanului Cămătarilor, de la care ar fi luat importante sume de bani.

Valoarea prejudiciului estimat este de peste un milion de euro.

Astfel, în perioada 2012-2013, după preluarea societăţilor pe numele intermediarilor, membrii grupului cumpărau mărfuri în cantităţi mari, pe care le achitau folosind instrumente de plată fără acoperire.

„Poliţiştii bucureşteni au date conform cărora, prin acest mod de operare, grupul infracţional ar fi înşelat mai multe societăţi comerciale cu suma de peste 750.000 de euro”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei remis AGERPRES.

Agerpres

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie