Klaus Iohannis ar putea fi numit Ministru de Externe

 

Klaus IohannisPSD coace o rocada Justitie– Externe, dupa retragerea Monei Pivniceru in transeele CCR. Ceea ce inseamna ca social-democratii si-au pierdut nadejdea in capacitatea liberalilor de a pune Justitia pe drumul cel bun, macar in cazul sefiei Parchetului General, daca la DNA nu s-a putut face nimic. Ca de fiecare data in astfel de situatii, interesele nu coincid, motiv pentru care pe piata circula mai multe scenarii.

Intr-unul dintre acestea, Titus Corlatean zboara din Guvern, in locul lui vine Klaus Iohannis cel proaspat botezat liberal, iar la Justitie ajunge in sfarsit Dan Sova, pesedist de mult amorezat de Justitie. Alta varianta insa, exclude eliminarea lui Corlatean din Executiv.

Motivul: acesta ar fi insarcinat cu spalarea imaginii premierului Victor Ponta, implicit a PSD-ului, peste hotare, iar ca urmare Corlatean ramane si devine, in cel mai rau caz, ministru al Justitiei. In sustinerea acestei formule, se precizeaza si ca Justitia este dorita doar de garda veche a PSD, nu si de lupii tineri, care n-ar avea niciun chef sa se bage de buna voie sub lupa liderilor UE, extrem de interesati de tot ce se intampla in si cu Justitia mioritica. In plus, acestia il sustin total pe Corlatean, pe care il prefera ramas la Externe. Iar cum singurul punct comun al celor doua scenarii il reprezinta numirea lui Klaus Iohannis la comanda Externelor, din toata afacerea reiese ca primarul Sibiului s-a cam saturat de administratia locala si viseaza deja la un post de top in administratia centrala.

Simona Badulescu, Enational.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie