Ministerul Sanatatii introduce noi medicamente pe lista de compensate de la 1 iulie

 

Medicamente inutileMinisterul Sănătăţii va finaliza până la sfârşitul lunii martie metodologia privind introducerea pe lista de compensate a unor medicamente noi, astfel încât de la 1 iulie pacienţii să aibă acces la terapii de ultimă generaţie disponibile în Europa de mai bine de şase, potrivit reprezentanţilor ARPIM.

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Ministerul Sănătăţii au semnat un protocol care are ca principal obiectiv garantarea accesului pacienţilor la tratamente în anul 2013. Pe baza acestui Protocol, Ministerul Sănătăţii va propune Guvernului încheierea unui memorandum în cursul lunii aprilie, care să reprezinte un angajament al ambelor părţi pe termen mediu şi lung.

„ARPIM consideră că acest parteneriat reprezintă un pas semnificativ către un mediu de afaceri predictibil şi sustenabil economic, în care pacienţilor români să li se garanteze accesul mai bun la toate tratamentele existente care să le permită o viaţă mai sănătoasă şi mai lungă. Acest protocol reprezintă un angajament pe termen scurt al ambelor părţi de a asigura sistemului de sănătate un mediu economic şi financiar stabil. Memorandumul urmează să acopere aceleaşi aspecte pe termen mediu şi lung” a declarat preşedintele ARPIM, Makis Papataxiarchis, citat într-un comunicat de presă remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

Elvira Gheorghita, Mediafax

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie