Kemal Ozmen, PwC: Contabilul forensic poate folosi medierea si poate fi util mediatorului

 

Kemal Ozmen, director servicii de investigatii PwC Romania, este de parere ca poate exista colaborare intre contabilul forensic si mediator in cazul unei dispute.

Kemal Ozmen, PwC Romania

Kemal Ozmen, PwC Romania

Contabilul forensic este cel care  certifica anumite realitati economico-financiare, prin desfasurarea de activitati specifice: investigatii, procesarea dovezilor in mod digital, corporate intelligence. Avand posibilitatea de a colabora cu experti si de a rezolva disputele Out-of-court, conlucrarea cu mediatorii este in beneficiul clientilor sai.
Dar exista si posibilitatea ca in disputele dintre persoanele juridice care apeleaza la mediere, contabilul forensic sa fie angajat ca si expert de catre mediator, pentru o analiza rapida si acurata a situatiei economico- financiare a partilor.
Este un domeniu nou, care prevede mediatorul printre expertii colaboratori si mai ales este pentru prima data cand o firma de prestigiu isi exprima disponibilitea de a oferi servicii specializate mediatorilor pentru buna desfasurare a activitatii de mediere, astfel incat partile sa ajunga la o solutie viabila si durabila.

Anca Lucia Stancu, mediator

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

  1. […] Kemal Ozmen, director, liderul echipei de forensic si mediere PwC Romania, a acordat, in exclusivitate, un […]

  2. […] Kemal Ozmen, director, liderul echipei de forensic si mediere PwC Romania, a acordat, in exclusivitate, un interviu pentru MediereNet in care ne vorbeste despre colaborarea dintre mediatori si PwC. MediereNet: Care este parerea dumneavostra, ca om de business, cu privire la mediere? Kemal Ozmen: Informarea cu privire la mediere si avantajele acesteia a devenit obligatorie. Adica, cele doua parti dintr-o disputa trebuie sa mearga la mediator inainte de a ajunge in fata instantei. Si cred ca este un lucru benefic mai ales daca exista o dauna materiala de recuperat si diferente semnificative de opinie. Este un beneficiu clar pentru mediul de business din Romania din mai multe motive. Unul dintre aceste motive este acela ca medierea furnizeaza o platforma in care partile in conflict, sub supravegherea unui profesionist, pot avea sansa de a se intelege asupra unor aspecte ale disputei sau asupra intregii dispute. Astfel se creeaza niste mecanisme care ar si decongestiona  instantele romanesti, deoarece in acest moment, in functie de locul unde se depune cererea de chemare in judecata, termenul pentru prima infatisare variaza de la cateva luni pina la un an. Medierea, dupa parerea mea, furnizeaza o procedura mult mai eficienta, mai rapida si mult mai potrivita pentru solutionarea disputelor. […]

Adaugă părerea ta


 

Distribuie