O noua pagina din istoria medierii in Romania

 

Luni, 25 martie 2013, a avut loc, la Bucuresti, Conferinta „Medierea, un posibil raspuns la problemele noastre”, eveniment organizat de revista Capital si NetworkEvents, in parteneriat cu Consiliul de Mediere, Euroins si PWC.

Alina Gorghiu

Alina Gorghiu

Sala „Monte Carlo” din cadrul complexului Aristocrat Events Hall a fost plina de mediatori si oameni de business, dornici sa afle noi posibilitati de colaborare intre metodele ADR si problemele cu care se confruta mediul de afaceri in aceasta perioada cand se resimt efectele crizei financiare.
Moderatorul evenimentului, Catalin Alistari de la Capital, dupa ce a facut o scurta descriere a medierii, a prezentat invitatii care au sustinut prezentari in primaa parte a conferintei: Alina Gorghiu- deputat, Zeno Sustac- vicepresedinte al Consiliului de Mediere, Kemal Ozmen- director PWC, Ramona Bratu- consilier al presedintelui CEC Bank, Radu Gratian Ghetea.
Deoarece scopul acestei conferinte a fost acela de a informa reprezentantii mediului de business cu privire la modul in care pot folosi medierea in solutionarea problemelor de afaceri, tematicile prezentarile au fost orientate catre aceste aspecte.

Am apreciat prezenta in sala a reprezentatilor Libra Bank, prima banca din Romania care ofera produse si servicii bancare dedicate mediatorilor.
In a doua parte a evenimentului au tinut scurte prezentari, urmate de o sesiune de intrebari si raspunsuri, urmatorii invitati: Zeno Sustac, Gheorghe Piperea- avocat Piperea si Asociatii, Gabriela Mihut- purtator de cuvant al Consiliului de Mediere, Kemal Ozmen, Cosmin Vasile- avocat Zamfirescu, Racoti, Predoiu si Nicoleta Micleus- consilier juridic, Directia de Elaborare Acte Normative a Ministerului de Justitie.
Din intrebarile adresate de participanti a rezultat interesul lor in utiliarea medierii precum si nevoia de a obtine informatii mai personalizate.
Venind din medii profesionale diferite si avand experienta in activitatea lor profesionala, invitatii au prezentat viziunea lor proprie asupra medierii si a modului in care se poate apela la mediere in respectivul mediu profesional.
Aproape fiecare invitat a facut o scurta istorie a medierii in lume si in Romania.
Daca pina acum istoria medierii in Romania s-a scris discret, de catre cei care s-au implicat in promovarea ei sau au muncit si muncesc ca si mediatori, acum se scrie in vazul tuturor.
O noua pagina a istoriei medierii in Romania a fost completata.

Anca Lucia Stancu, mediator

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie