Administratorul judiciar al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, decide luni, 1 aprilie, numarul angajatilor care vor fi concediati

 

Oltchim logoAdministratorul judiciar al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea va decide luni care va fi numărul de salariaţi necesar pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor stabilite pentru companie, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei a discutat vineri cu cei doi administratori judiciari ai Oltchim, Gheorghe Piperea şi Niculaie Bălan. La întâlnire au participat şi reprezentantul conducerii executive a combinatului, Mihail Tălpăşanu, şi directorul comercial al companiei Armand Spiru.

‘În urma discuţiilor privind situaţia combinatului Oltchim s-a convenit că există resurse pentru ca, la jumătatea lunii aprilie, să plătească salariile restante pentru angajaţi însumând în total salariile pentru două luni’, a precizat Vosganian.

De asemenea, oficialul a precizat că Ministerul Economiei va trimite Corpul de control la societatea Oltchim pentru a descoperi sursa acţiunilor de intimidare la adresa conducerii combinatului.

‘Ministerul Economiei a decis să trimită Corpul de control pentru a vedea sursa acţiunilor sistematice de intimidare a conducerii executive a Oltchim’, a mai spus ministrul citat.

Vosganian a adăugat că administratorii judiciari s-au angajat să respecte Contractul colectiv de muncă al angajaţilor.
‘Săptămâna viitoare va exista un dialog cu toţi partenerii combinatului astfel încât să fie asigurată o creştere a capacităţii de producţie de la 25% la o capacitate care să asigure profitabilitatea, adică la 60%’, a declarat Varujan Vosganian.

Angajaţii de la Oltchim au protestat, vineri, în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, nemulţumiţi la aflarea veştii că începând de săptămâna viitoare urmează să fie disponibilizaţi 1.300 de salariaţi. De altfel, salariaţii combinatului au protestat pe parcursul întregii săptămâni, nemulţumiţi de neachitarea salariilor pe ultimele trei luni dar şi de lipsa unei strategii de punere în funcţiune a combinatului.

Economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

1 comentariu

  1. SA NU MAI SPERAM?
    DECIZIA ESTE DEJA LUATA?
    FALIMENTUL SCRIE PE OLTCHIM – ARPECHIM?

    NOI VREM SA MUNCIM,
    NU VREM SA CERSIM!

    SALVATI OLTCHIM!
    Vă rugăm să spuneți la cât mai multe persoane despre această petiție. Cu cât mai multe semnături, cu atât mai multă atenție alocată petiției din partea mass media și a persoanelor cu putere de decizie.
    http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim

Adaugă părerea ta


 

Distribuie