Cine sunt liberalii propusi pentru postul de ministru al justitiei

 

6231365-a-question-mark-at-the-center-of-many-colorful-arrows-representing-different-answersPotrivit România TV, portofoliul Justiţiei ar putea fi preluat chiar de numărul 2 din PNL, prim-vicepreşedintele Klaus Johannis.

Pe lista ministeriabililor cu care lucrează liberalii mai apar europarlamentarul Norica Nicolai şi senatorul Tudor Chiuariu. Eventuala numire a unuia dintre cei doi ar putea duce la un conflict cu preşedintele Traian Băsescu, fiind cunoscute relaţiile glaciale pe care le are cu cei doi. Şeful statului a refuzat numirea lui Nicolai la acest minister în timpul guvernării Tăriceanu, iar Chiuariu a avut un conflict deschis cu Traian Băsescu, în perioada cât a fost ministru al Justiţiei.

PNL ia în calcul şi numirea unui tehnocrat. Este vorba de Ovidiu Puţura, actualmente secretar de stat în Ministerul de Justiţie. Corneliu Bârsan, judecător la CEDO, ar fi fost recomandat de către preşedintele comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu. „Asta e opinia mea, dar nu au fost discuţii în acest sens”, a declarat Chiuariu la România TV.

O altă variantă este chiar un fost consilier al preşedintelui Băsescu, Renate Weber, care este acum europarlamentar. Nu în ultimul rând, se analizează şi posibilitatea numirii senatorului Victor Ciorbea, fost prim-ministru în guvernarea CDR.

PNL îşi va asuma în continuare Ministerul Justiţiei, decizia finală în privinţa propunerii pe care liberalii i-o vor face premierului urmând să fie luată Biroului Politic Naţional al partidului. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că îi este „neclar” ce s-a îmtâmplat la CSM la şedinţa la care a luat parte premierul Victor Ponta, că aşteaptă clarificări de la acesta, iar decizia în ceea ce priveşte persoana care va ocupa poziţia de ministru al Justiţiei va fi luată miercuri.

RTV.NET

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie