Taxa de solidaritate vizeaza si pensiile de peste 1000 de euro

 

10Victor Ponta ar vrea ca si pensionarii care incaseaza lunar peste o mie de euro sa plateasca o „taxa de solidaritate” de 10 procente. Seful Executivului a anuntat ca pentru moment ideea lui a fost blocata de liberali, asa ca va cauta fonduri din alta parte. Tot premierul a propus la inceputul saptamanii, in sedinta USL, si supra-taxarea cu 10%, a salariatilor de la stat, cu venituri mai mari, de o mie de euro. „Ne opunem categoric!”, a fost replica lui Crin Antonescu.

Lipsa banilor de la buget, cauzata de scaderea colectarii impozitelor pe profit, comparativ cu primul trimestru al anului trecut, l-au facut pe premier sa caute solutii. Iar ceva bani ar putea veni de la bugetarii si pensionarii cu pensii de peste 1.000 de euro.

„Taxa aceea de 10% aplicata asupra tuturor, nu asupra celor din aparatul central, ci asupra tututor celor care primesc salarii si pensii de la buget. Sunt cam 6.000 de pensii peste 1.000 de euro. Era vorba de toate veniturile bugetare, pensiile din bugetul de stat. Neexistand acordul in coalitie, cel putin pentru moment, nu putem face acest lucru si trebuie sa gasim o alta sursa bugetara”, a spus Ponta

Liberalii au respins categoric orice suprataxate, mai ales ca, spun ei, veniturile suplimentare la buget ar fi fost nesemnificative.

„PNL se opune categoric, am spus de la inceputul guvernarii ca fundamentul este cota unica de 16%. Deci nicio taxa in plus”, a declarat Mihai Voicu, purtatorul de cuvant al PNL.

InCont

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie