Salariile si pensiile de peste 1000 euro ar putea fi impozitate suplimentar

 

crestere salarialaPremierul Victor Ponta a declarat, joi, că îşi menţine intenţia de a impozita salariile şi pensiile din sectorul public care depăşesc 1.000 de euro, totodată el exprimându-şi speranţa că îi va convinge pe toţi liberalii de necesitatea ei, chiar dacă Crin Antonescu „a înţeles”, dar nu este de acord.

El a răspuns astfel întrebat de jurnalişti dacă îşi păstrează intenţia de a impozita veniturile persoanelor din sectorul public care depăşesc 1.000 de euro şi dacă a reuşit să-i convingă pe partenerii de coaliţie de necesitatea introducerii acestei măsuri.

„În primul rând, trebuie să-i conving nu pe partenerii liberali, că mulţi dintrei ei – vorbesc de domnul Chiţoiu, de ceilalţi – ştiu, de cei care stau pe margine şi-şi dau cu părerea sau scriu editoriale că, dacă am putea să reducem altfel salariile din regii şi societăţile de stat, am face-o, dar nu putem dintr-un simplu motiv: toate aceste salarii sunt pe baza contractelor şi, orice decid eu mâine în consiliul de administraţie sau în adunarea generală, a doua zi sunt dat în judecată şi se câştigă procesul. S-a mai întâmplat şi cu domnul Boc, şi cu toată lumea. Singura soluţie constituţională prin care poţi să reduci în aceste domenii veniturile foarte mari este soluţia impozitării. Dar până-i conving pe toţi care nu înţeleg şi nu ştiu aceste lucruri, nu-i nimic, am multă răbdare”, a spus Ponta.

Întrebat dacă este nevoie să-i explice aceste lucruri şi co-preşedintelui USL, premierul a precizat că Antonescu a înţeles „foarte bine”, în schimb nu este de acord cu această măsură.

„Dacă (liberalii-n.r.) nu sunt de acord, nu o adoptăm”, e explicat premierul, el adăugând că deciziile importante în USL „nu se iau cu forţa, se iau discutând”.

Ponta a explicat şi care sunt cauzele care-l determină să ia în calcul introducerea „taxei de solidaritate”.

REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ponta-insista-pe-impozitarea-salariilor-si-pensiilor-mari_1167666.html

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie