Traian Basescu sustine introducerea taxei de solidaritate

 

bani-lei-bancnoteTraian Băsescu a declarat la România TV că lucrurile care se vor întâmpla în continuare în România, din punct de vedere economic, nu mai sunt responsabilitatea sa. În schimb, el a afirmat că îl va susţine pe premierul Victor Ponta în privinţa introducerii taxei de solidaritate.

La scurt timp după ce a explicat de ce au fost tăiate salariile bugetarilor în mai 2010, preşedintele Traian Băsescu a intervenit în direct la România TV pentru a lămuri unele lucruri exprimate în conferinţa de presă. „Cifrele nu pot fi privite nici cu ură, nici cu dezinformare şi nici cu minciună. Cei care spun că prăpădul s-a produs în 2009 spun un mare neadevăr. Ei ştiu foarte bine când s-a produs dezastrul economic.

În 2007 a început şi în 2008 s-a desăvârşit. Dacă în 2009 a fost deficit de 9% din PIB în buget, acest lucru a fost cauzat de scăderea economică de 6,6%. Un ecart de numai trei procente între PIB şi deficit”, a spus Traian Băsescu, la România TV.

Totodată, el a subliniat că cea mai bună absorbţie a fondurilor europene s-a produs în timpul guvernării Boc. „În primul an de exerciţiu bugetar, 2007, în timpul Guvernului Tăriceanu, absorbţie zero. În 2008, al doilea an de exerciţiu bugetar, absorbţie zero. În 2009, Guvernul Boc a început să construiască ce nu era construit, unităţile de management şi să le autorizeze. Abia în 2010 a început absorbţia fondurilor” a spus preşedintele. Totodată, el a explicat la România TV că ar fi vrut să abordeze subiectul crizei pe data de 6 mai, când s-ar fi împlinit trei ani de la anunţarea măsurilor de austeritate, care au culminat cu tăierea salariilor, însă atunci sunt sărbătorile Paştelui.

Întrebat dacă e nevoie în momentul de faţă de o taxă de solidaritate, Traian Băsescu a răspuns: „Dacă Victor Ponta poate să introducă această taxă, eu îl susţin! Îl voi susţine, numai să-şi rezolve ei problema în interiorul alianţei. Nu ştiu cât de importantă ar fi, dar ar fi cu o semnificaţie. Că în timpul crizei nu poate avea unul 60 milioane de euro pe lună şi altul 700 lei”.

RTV

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie