Autostrada Deva-Sibiu, programata sa se incheie in mai 2013, va fi finalizata in 2014

 

deva-orastieAutostrada Deva-Sibiu, cu o lungime de circa 115 kilometri, va fi finalizată în întregime abia anul viitor, în ciuda faptului că cele cinci tronsoane care o compun aveau ca termen contractual de finalizare lunile aprilie şi mai ale acestui an.

„În luna mai va fi gata tronsonul Deva-Orăştie în totalitate, iar restul tronsoanelor aflate în construcţie vor fi finalizate până la sfârşitul anului, mai puţin Orăştie-Sibiu, lot 4, care ar urma să fie gata anul viitor. Au fost nişte probleme cu alunecări de teren pe o porţiune de 6 km de pe acest lot“, a declarat pentru ZF Dan Şova, ministrul pentru proiecte de infrastructură care are în subordine Compania  de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Cu alte cuvinte, anul acesta ar urma să se circule pe circa 99 km de autostradă între Deva şi Sibiu, însă şo­seaua se va opri brusc cu 16 km înainte de Sibiu, unde ar urma să se facă conexiunea cu centura la profil de autostradă a oraşului. Cea mai apropiată inaugurare, în mai, va fi a tronsonului Deva-Orăştie, de circa 32,5 km, din care aproximativ 15 km pe ruta Deva-Simeria au fost deschişi circulaţiei în luna decembrie a anului trecut.

Andreea Neferu, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie