McDonald’s va cumpara terenul pe care functioneaza restaurantul din Craiova

 

McDonald sMcDonald’s, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de restaurante, cu afaceri de 94 mil. euro în 2011, va cumpăra de la Primăria Craiova un teren de aproape 2.000 mp pe care are deja amplasat de mai bine de zece ani un restaurant.

Încă de la intrarea pe piaţă compania a mizat pe închirierea de terenuri de la primăriile oraşelor, astfel încât astăzi are, potrivit unor surse apropiate companiei, mai puţin de zece terenuri în proprietate la o reţea de peste 60 de unităţi. Potrivit datelor ZF, chiria variază şi astăzi între 2.000 şi 2.500 de euro pe lună, respectiv 24.000 şi 30.000 de euro pe an. La un rulaj de 2-3 milioane de euro, ponderea chiriei în totalul afacerilor unui restaurant este de nici 1%. În cazul retailerilor de modă sau de electro IT, potrivit datelor ZF, ponderea chiriilor în total vânzări depăşeşte cinci procente.

Decizia grupului american de a cumpăra terenul din Craiova vine într-o perioadă în care preţurile la terenuri au scăzut în contextul crizei financiare, motiv pentru care companiile pot începe să cumpere locaţiile pe care le aveau anterior închiriate. Până la închiderea ediţiei reprezentanţii McDonald’s nu au răspuns solicitărilor ZF privind această tranzacţie sau chiria plătită pentru spaţiile unde sunt prezenţi.

Cristina Rosca, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie