Ministrul Justitiei vrea ca magistratii condamnati sa nu mai primeasca salariile si pensiile în închisoare

 

Judecatorii penali ar putea ramâne fara pensii. Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, vrea sa faca o lege pentru ca magistratii condamnati sa nu mai primeasca salariile si pensiile în închisoare.

Robert CazanciucJudecatorul Florin Costiniu, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie în dosarul lui Catalin Voicu, încaseaza lunar o pensie de 16.000 de lei. Cazul lui si ale altor magistrati au stârnit multe dezbateri. Astfel ca Ministerul Justitiei are în vedere o initiativa legislativa privind reglementarea situatiei juridice a pensiilor speciale acordate magistratilor condamnati definitiv pentru fapte de coruptie sau pentru alte infractiuni grave. Initiativa urmeaza sa fie promovata dupa realizarea analizelor si consultarilor cu factorii implicati si a fazei de dezbatere publica, conform prevederilor legale în vigoare”, a anuntat Ministerul Justitiei, pentru evz.ro.

Si mai sunt si alte exemple. Ioan Berghezan, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Alba Iulia, a fost condamnat definitiv, în 2012, la patru ani de închisoare cu executare de Curtea Suprema de Justitie. El a fost acuzat ca a pretins si primit, de la denuntator, 40.000 euro pentru a-i permite sa paraseasca tara. Din declaratia de avere a sotiei sale reiese ca, în 2012, a încasat o pensie speciala de 132.000 de lei.

Georgeta Buliga, fosta judecatoare la Iasi, prinsa cu mita si condamnata definitiv la 4 ani si jumatate, are un venit de 11.700 de lei pe luna. A facut cerere de pensionare din arestul Politiei si s-a aratat nemultumita de cuantum, facând cerere de recalculare. rtv.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie