Programul national de dezvoltare locala. Norme metodologice de punere in aplicare

 

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 282 din data de 20 mai 2013 a fost publicat Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice nr. 1851/2013 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului national de dezvoltare locala.

program dezvoltare localaProgramul national de dezvoltare locala, coordonat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, stabileste cadrul legal pentru implementarea unor proiecte de importanta nationala, care sustin dezvoltarea regionala prin realizarea unor lucrari de infrastructura rutiera, tehnico-edilitara si socio-educativa.

Programul este compus din urmatoarele subprograme:
– Subprogramul “Modernizarea satului romanesc”;
– Subprogramul “Regenerarea urbana a municipiilor si oraselor”;
– Subprogramul “Infrastructura la nivel judetean”.

Obiectivele de investitii din cadrul Programului se realizeaza pe terenuri si/sau constructii.

Sunt considerate eligibile, dupa caz, unitatile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritatile administratiei publice locale ale comunelor, unitatile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritatile administratiei publice locale ale municipiilor si oraselor, inclusiv pentru satele componente ale acestora, unitatile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritatile administratiei publice locale judetene.

In limita fondurilor aprobate anual prin legea bugetului de stat, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice intocmeste si aproba, prin ordin al ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice, repartizarea sumelor pentru Program pe judete, pe fiecare subprogram si domenii specifice.juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie