Politistii au intocmit dosare penale pentru braconierii din Delta Dunarii

 

Politisti din cadrul Serviciului de Politie Delta Dunarii au întocmit mai multe dosare penale pe numele unor persoane care pescuiau fara a detine acte legale de provenienta si au confiscat, în urma unor actiuni pentru prevenirea braconajului piscicol si cinegetic în Delta Dunarii, efectuate în perioada 11-22 mai a.c., peste si bunuri în valoare de aproximativ 25.000 de lei.

politia romanaPotrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Române remis sâmbata AGERPRES, actiunile politistilor s-au soldat cu confiscarea a peste 170 de kg de peste proaspat, a trei ambarcatiuni din fibra de sticla, a trei motoare de ambarcatiuni si a 26 de plase de pescuit.

De asemenea, au fost constatate sase infractiuni prevazute si pedepsite de O.U.G.23/2008 privind pescuitul si acvacultura, de comiterea carora sunt suspectate sapte persoane.

Cei în cauza au fost prinsi în timp ce transportau diverse cantitati de peste, de specii diferite, fara a detine documente legale de provenienta.

Într-unul dintre cazuri, în 22 mai a.c., politistii au fost obligati sa foloseasca armamentul din dotare, prin executarea unui foc de avertisment în plan vertical, dupa ce o ambarcatiune tip lotca din fibra de sticla, în care se aflau doi barbati, nu a oprit la semnal, parasind locul în viteza.

Echipa de control a trecut la urmarirea acestora, reusind oprirea si identificarea celor doua persoane în vârsta de 32, respectiv 18 ani, ambii din localitatea Tudor Vladimirescu, judetul Tulcea. În timpul urmaririi, braconierii au aruncat din ambarcatiunea lor doi saci din rafie ce contineau circa 30 de kg de peste proaspat (specia somn).

La actiunile politistilor au participat si lucratori ai Asociatiei Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie