Fostii proprietari ai terenului si cladirii Hotel Ambasador, aripa dinspre Ciclop, si-au redobandit in natura proprietatea

 

Avocatii din cadrul Zamfirescu Racoti & Partners au redobandit in natura, prin hotarare judecatoreasca irevocabila, Hotelul Ambasador pentru mostenitorii arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar al constructiei. Imobilul nationalizat este compus dintr-un teren cu suprafata de 520mp si o cladire cu subsol, parter si 13 etaje, situat in Bulevardul Magheru inspre Garajul Ciclop. Cladirea a fost edificata intre anii 1937-1939, fiind proiectata de catre proprietar.

hotel ambasadorDupa  10 ani de judecata, Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat prin hotarare irevocabila (de respingere a recursurilor formulate de S.C. Ambasador S.A., A.V.A.S. si Ministerul Finantelor Publice) solutia pronuntata inca din anul 2003 de catre Tribunalul Bucuresti si  confirmata de catre Curtea de Apel Bucuresti, in anul 2012. Drept  consecinta, S.C. Ambasador S.A. a fost obligata sa lase reclamantilor in deplina proprietate si linistita posesie imobilul mentionat, fiind constatata nevalabilitatea titlului prin care statul a dobandit proprietatea hotelului Ambasador.

“Am fost convins inca de la momentul in care am preluat acest demers judiciar ca probele si argumentele juridice invocate sunt apte sa duca la restituirea in natura a imobilului de care fostul proprietar fusese in mod injust deposedat. Epopeea revendicarilor si multiplele sicane cu care am fost confruntati a facut insa ca multi dintre succesorii ce figurau ca reclamanti in cauza sa nu supravietuiasca fericitului deznodamant”, a declarat avocatul Calin-Andrei Zamfirescu, coordonatorul echipei de proiect.

Echipa de avocati care a gestionat acest proiect a fost compusa din Calin-Andrei Zamfirescu, Asociat senior ZRP, Cosmin Vasile, Asociat coordonator ZRP, si Antoniu Obancia, Asociat ZRP.avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie