Parlamentul European ameninta cu suspendarea licentelor de functionare, bancile implicate in evaziunea fiscala

 

In timp ce europenii de rand sufera impactul austeritatii, multi bogati isi trimit banii in locuri unde nu pot fi impozitati, informeaza Parlamentul European pe adresa proprie de internet. Motiv pentru care institutia a solicitat, recent, Consiliului European sa consolideze lupta impotriva paradisurilor fiscale. Doua eurodeputate, Mojca Kleva Kekuš si Ildikó Gáll-Pelcz, au vorbit despre evaziunea fiscala, austeritate si crestere.

parlament-ueEvaziunea fiscala costa aproximativ 2.000 de euro pentru fiecare european, depaseste suma cheltuielilor pentru sanatate din toate statele UE si este de patru ori mai mare decat cheltuielile din domeniul educatiei, arata raportul eurodeputatei Mojca Kleva Kekuš (Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Slovenia).

„Ne confruntam cu o problema transfrontaliera urgenta si de proportii scandaloase”, a mentionat Kleva Kekuš, citata de Parlamentul European. In plus, aceasta a adaugat ca liderii UE trebuie sa arate ca sunt capabili de a-si apara oamenii impotriva grupului de interese format de banci, avocati si clienti bogati.

In raportul adoptat in plen pe 21 mai, eurodeptata mentioneaza ca autoritatile trebuie sa suspende licentele de functionare ale institutiilor financiare care ajuta frauda financiara.

De aceeasi parere este si Ildikó Gáll-Pelcz (Grupul Partidului Popular European Crestin Democrat, Ungaria): „Un trilion de euro se pierde in fiecare an in UE din cauza fraudei si evaziunii fiscale. Cer statelor membre sa ia masuri pentru cel putin injumatatirea acestei sume pana in 2020” a declarat eurodeputata.

In plus, raportul lui Gáll-Pelcz privind impozitele si cresterea, adoptat de asemenea pe 21 mai, avertizeaza ca disciplina fiscala si reformele structurale sunt inevitabile, dar prioritare trebuie sa fie impozitele pe capital si activitati daunatoare pentru mediu – fata de impozitele pe munca. avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie