Saptamana tineretului european

 

Cum pot fi implicati tinerii in politica atunci cand multi dintre ei sunt deceptionati din cauza somajului care atinge cote record in Europa?

UELiga tinerilor alegatori doreste o schimbare prin publicarea mai multor informatii despre alegerile europene si concentrarea partidelor politice si candidatilor pe chestiuni importante pentru tineri. Initiativa a fost lansata pe 30 mai, in cadrul Saptamanii tineretului european.

Liga tinerilor alegatori, care doreste cresterea prezentei la vot a tinerilor la alegerile europene, a fost lansata de presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, si presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, la YO!Fest, un eveniment de doua zile ce a avut loc in fata cladirii Parlamentului European din Bruxelles. Pe 30 si 31 mai, evenimentul a oferit tinerilor ocazia de a participa la ateliere si dezbateri.

YO!Fest este organizat in fiecare an de Forumul tinerilor europeni, iar anul acesta a fost dedicat celei de-a 25-a aniversari a programelor pentru tineretul european. Pe 31 mai, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, si comisarul Androulla Vassiliou au discutat cu tinerii despre realizarile si viitorul programelor pentru tineri. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie