Cele mai bune banci pentru creditul overdraft (descoperire de card)

 

Overdraft-ul sau descoperitul de cont, care se acorda unui salariat ca o linie de credit atasata cardului sau de salariu, reprezinta în prezent un credit chiar mai ieftin decât împrumutul de nevoi personale, iar, în plus, conditiile de acordare sunt mai permisive, în special datorita conventiei dintre banca si angajator.

atmCel mai bine se vede acest lucru la BRD, care are cel mai bine cotat overdraft, la mare distanta de urmatoarele. Practic, gratie întelegerii dintre BRD si angajatori, salariatii pot primi sume de 9 ori mai mari decât salariul lor cumulat (cu al sotului sau sotiei), adica aproape un cât un credit maxim de nevoie personale, dar la un cost considerabil mai mic, de sub 10% pe an, fata de peste 14% la creditul de nevoi personale oferit de BRD.

Cele mai multe banci acorda un overdraft de maximum 6 salarii (individuale), iar cele mai prudente acorda doar 3 salarii. În cazul în care ne dorim sa împrumutam o suma de pâna în 6 salarii nete, e clar ca cea mai buna alegere ar fi overdraftul, pentru ca e mai ieftin si mai flexibil.

Atentie însa, flexibilitatea overdraftului, care consta în achitarea obligatorie doar a dobânzii la suma trasa, poate aduce cu sine costuri mult mai mari decât un credit de nevoi personale. Si asta pentru ca nu suntem obligati si la plata unui principal, iar în acest fel putem aluneca lejer într-o spirala a costurilor din care sa nu mai putem iesi. Exact pe faptul ca îsi pot lua cel putin dobânda, odata cu virarea salariului, se bazeaza bancile sa acorde sume tot mai mari prin descoperitul de cont. Sume maxime mai mari de 6 salarii nete mai acorda Carpatica (10 salarii) si CEC Bank (7,5 salarii). În majoritatea cazurilor, bancile aproba overdraftul în mai putin de o saptamâna. Interesant e cât de ieftin sunt acordate aceste credite de câteva banci. Din cele 20 de banci care au în oferta overdraft, cinci au dobânzi de sub 13%, respectiv BRD (9,88%), Piraeus (10,38%), Volksbank (10,8%), Garanti (12,12%) si Carpatica (12,90%). Cele mai scumpe overdrafturi sunt oferite de Nextebank (17,7%), Transilvania si RIB (17%) si Credit Europe (peste 18%). Citeste articolul integral pe capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie